Strategi ini digunakan apabila membuka posisi perdagangan yang dikekalkan selama beberapa hari. Keputusan dagangan dibuat dengan bantuan petunjuk " Alligator," yang berasaskan garis purata bergerak dengan tempoh yang berbeza. Matlamat kami adalah untuk mengambil kesempatan daripada tempoh semasa harga bergerak dari 100 mata 250. Mengikut statistik, kira-kira 50-60% daripada masa instrumen kewangan yang didagangkan di saluran sisi, dan hanya 20-30% masa perdagangan dijalankan dalam trend. Oleh itu, anda perlu bersedia dengan fakta bahawa kebanyakan operasi-operasi dagangan akan ditutup pada stop-loss. Jika pengurusan wang digunakan dengan betul, strategi ini boleh membawa pulangan yang baik.

Walau bagaimanapun, untuk mencapai matlamat ini anda perlulah memenuhi syarat-syarat berikut:

Syarat penting yang pertama, yang mesti diperhatikan adalah bahawa keuntungan atau tahap mengambil keuntungan hendaklah sekurang-kurangnya lima kali lebih tinggi daripada yang tahap perintah perlindungan.

Keadaan kedua: ia dikehendaki menggunakan Hentian Jejakan. Sebagai contoh, jika keuntungan operasi berjumlah 50 mata, ia adalah perlu untuk menggerak stop-loss ke dalam zon breakeven, yang akan membolehkan untuk mengurangkan jumlah kehilangan transaksi.

Ketiga, selepas ujian strategi ini kita menyedari bahawa jumlah purata urus niaga rugi berturut-turut yang biasanya tidak lebih dari 5, yang membuat ia mungkin untuk menganggap dengan kebarangkalian 80% yang dalam urusniaga kami akan membawa keuntungan. Berdasarkan andaian ini kita boleh gandakan jumlah dagangan selepas penutupan setiap kerugian semasa membuat urus niaga yang akan membolehkan kami untuk meningkatkan dengan ketara keuntungan selepas penutupan urus niaga pada tahap ambil keuntungan. Walau bagaimanapun, menyedari bahawa bilangan niaga yang rugi lebih daripada lima kali berturut-turut, dan kebarangkalian ini adalah 20%. Oleh itu, adalah disyorkan untuk meninggalkan dana-dana yang lebih banyak di dalam akaun dan menggunakan semua wang tersebut untuk dagangan.

Untuk menerima isyarat dagangan membeli atau menjual, membuka Carta yang sama ada untuk pasangan EUR/USD atau GBP/USD dengan tempoh masa 79.33.on H4 di terminal dagangan. Kemudian pergi ke "Petunjuk" (jika ikon ini tidak mengaktifkan, gunakan CTRL + N), pilih " Alligator " dan mengalih keluar ke carta. Ia juga diperlukan untuk mengubah seting: tempoh jaws hendaklah 22; tempoh gigi hendaklah 13, dan bibir itulah 10. Drift itu akan kekal tidak berubah pada 8, 5, 3.

Bilakah tempoh terbaik bagi membuka posisi sell?

Tempoh terbaik untuk transaksi adalah saat Bilakah garis-garis purata bergerak dengan tempoh 13 dan 10 merentas garis purata bergerak dengan tempoh 22 dari atas ke bawah. Adalah dinasihatkan untuk meletakkan stop-loss pada tahap 25 mata dan mengambil keuntungan di peringkat daripada 150-200 mata.

 

Strategi

 

Strategi

Strategi " Alligator "
Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas