Keputusan terbaik dapat dicapai apabila penunjuk ini digunakan semasa pergerakan trend; Walau bagaimanapun, strategi ini juga boleh digunakan dalam pergerakan sideway. Pasangan matawang utama adalah GBP/USD, dengan selang masa - 1H.

Senarai penunjuk:

 • Buy Sell pressure volume (BSPV) lebih tempoh 30 hari (BSPV lanjut).
 • Parabolic SAR dengan parameter 0.02; 0.2.
 • Exponential moving average dengan tempoh 48.

Keadaan yang diperlukan untuk membuka transaksi buy

 • Jika penunjuk BSPV bergerak dari negatif ke zon positif dan bertukar warna daripada merah kepada hijau, dan pada masa yang sama, Parabolic SAR pada atas candlestick beralih di bawah carta harga, maka, pada pembukaan candlestick seterusnya kita boleh menjalankan transaksi buy.
  Strategi perdagangan adalah berdasarkan kepada penggunaan penunjuk
 • Jika penunjuk BSPV bertukar warna dengan satu candlestick lewat daripada penunjuk bergerak di bawah carta harga, maka, syarat tambahan berkuat kuasa, iaitu: carta harga itu mesti lebih tinggi daripada moving average. Dan transaksi Buy dapat disimpulkan pada pembukaan candlestick berikutnya.

Stop Loss ditetapkan oleh beberapa perkara di bawah Parabolic SAR tetapi tidak melebihi 50 mata. Walaupun penunjuk ini masih di bawah entry point, ia adalah perlu untuk menurunkan nilai stop-loss apabila tanda-tanda di penunjuk Parabolic SAR. Selepas melepasi 30 mata di zon positif, stop-loss mesti kembali kepada peringkat pembukaan transaksi.

Sebaik sahaja keuntungan urus niaga semasa mencapai 50 mata, trailing stop dengan 25 mata mesti ditetapkan. Tetapan ini akan bertindak sebagai keadaan untuk menutup transaksi.

Keadaan yang diperlukan untuk membuka transaksi sell

 • Jika penunjuk BSPV bergerak dari positif ke zon negatif dan bertukar warna dari hijau ke merah dan jika pada candlestick yang sama Parabolic SAR terlebih melompat carta harga, maka, pada pembukaan candlestick seterusnya kita boleh menjalankan transaksi sell.
  Strategi perdagangan adalah berdasarkan kepada penggunaan penunjuk
 • Jika penunjuk BSPV bertukar warna dengan satu candlestick lewat daripada penunjuk bergerak di bawah carta harga, maka, syarat tambahan berkuat kuasa, iaitu: carta harga adalah lebih tinggi daripada moving average. Dan transaksi Buy dapat disimpulkan pada pembukaan candlestick berikutnya.

Stop-loss ditetapkan dengan beberapa mata di bawah Parabolic SAR tetapi tidak melebihi 50 mata. Walaupun penunjuk ini masih di bawah entry point, ia diperlukan untuk mengurangkan nilai stop-loss apabila tanda-tanda di penunjuk Parabolic SAR.

Sebaik sahaja keuntungan urus niaga semasa mencapai 50 mata, trailing stop dengan 25 mata akan ditetapkan. Tetapan ini akan bertindak sebagai syarat untuk menutup transaksi.

Strategi perdagangan adalah berdasarkan kepada penggunaan penunjuk "Buy Sell pressure volume"
Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas