Bayangkan anda mempunyai $ 3000 dan anda tidak akan membelanjakannya " untuk hidup", telefon baru atau hutang baru. Ia adalah wang simpanan. Persoalan yang munasabah, di mana lebih baik untuk melabur wang, untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan. Cara yang paling terkenal, menyimpan wang dengan bank, bukanlah yang terbaik.

 

1. Membuat perlindungan kewangan

Untuk apa? Perlindungan kewangan diperlukan sekiranya keperluan segera timbul atau pendapatan bulanan anda berkurangan secara tiba-tiba. Jumlahnya harus meliputi kos belanjawan selama beberapa bulan. Maksudnya, jika pendapatan anda adalah $ 1500 dan anda mampu untuk membeli makanan, makan dengan rakan-rakan anda di restoran dari semasa ke semasa, membayar cukai, membeli petrol atau membayar tambang pengangkutan, daripada perlindungan kewangan anda harus berjumlah sekurang-kurangnya $ 3000. Harus difahami, bahawa rizab kewangan ini bukan simpanan untuk pembelian besar atau perjalanan percutian. Setiap orang atau keluarga perlu mempunyai perlindungan kewangan, yang akan memberikan kehidupan yang selesa, contohnya, tempoh pencarian kerja, jika hilang pekerjaan. Sebagai peraturan, lebih daripada separuh, mencari pekerjaan baru dengan melakukannya selama beberapa bulan.

 

Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Bagaimana? Perlindungan kewangan harus diakses secara bebas, jadi untuk membuatnya, lebih baik menggunakan akaun simpanan di mana-mana bank.

Anda boleh deposit akaun itu sendiri atau mengaktifkan perkhidmatan Auto-Pay. Bank akan memindahkan wang setiap bulan yang anda inginkan, dari kad gaji anda ke akaun simpanan anda.

Kelebihan. Anda tidak boleh membelanjakan wang secara tidak sengaja, kerana ia disimpan dalam akaun yang berasingan. Selain itu, dalam banyak bank, terdapat kadar faedah sehingga 6% pada simpanan.

Kelemahan. Walau bagaimanapun, kadar pendapatan hanya meliputi inflasi tetapi tidak memberikan apa-apa keuntungan tambahan.

 

2. Melabur dalam pembangunan diri

 

Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Untuk apa? Melabur wang dalam pembangunan peribadi anda dan belajar kemahiran berguna baru dalam bidang tertentu aktiviti adalah pelaburan dalam diri anda. Pelaburan semacam itu tidak mempunyai risiko dan agak cekap, dengan bantuannya, anda akan mendapat lebih banyak keuntungan, menggunakan pengetahuan baru dan menghasilkan idea-idea baru untuk menghasilkan wang.

Bagaimana? Belajar secara dalam talian, membaca buku yang diperlukan, menghadiri kursus ulang kaji, kursus dan seminar latihan tematik, membeli produk dan peralatan maklumat yang berkualiti, menjaga kesihatan anda. Dan yang paling penting, cuba praktikal melaksanakan semua yang anda pelajari.

Kelebihan. Kemahiran profesional yang tinggi dan cemerlang adalah aset yang akan dimiliki oleh anda tanpa mengira tahap inflasi dan kadar dolar. Bila - bila masa anda boleh memohon ke kawasan yang diperlukan.

Kelemahan. Masa dan tenaga anda perlu dibangunkan: membaca dan mendengar kuliah, menghadiri seminar dan kursus latihan, melakukan tugas rumah anda. Untuk meningkatkan kesihatan anda, anda harus menjalani peperiksaan perubatan yang menyeluruh, ikuti nasihat doktor, menyerahkan tabiat buruk, melakukan senaman dan makan makanan yang sihat.

 

3. Pelaburan impian

 

Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Untuk apa? Melabur wang bagi impian anda, telefon pintar baru, percutian, pengubahsuaian pangsapuri, mengatur perkahwinan mewah untuk anak perempuan anda, adalah pelaburan bijak. Orang yang bermotivasi tidak akan berusaha untuk mencari peluang yang lebih baik dan menyimpan wang yang diperlukan secepat mungkin.

Bagaimana? Anda tentu saja, boleh memasukkan wang ke dalam stok atau di bawah bantal anda, tetapi itu tidak akan menjimatkan wang anda daripada susut nilai kerana inflasi yang semakin meningkat. Sekiranya anda akan menyimpan sejumlah besar wang, lebih baik membuka akaun simpanan yang menarik dan menyimpannya secara teratur. Bandingkan tawaran bank yang berbeza untuk deposit bank, memilih kadar deposit tertinggi. Selain itu, beri perhatian jika ada permodalan faedah dan insurans deposit yang ada. Malam Krismas adalah masa terbaik untuk membuka akaun simpanan, kerana bank menawarkan kadar faedah yang lebih tinggi. Impian anda akan menjadi kenyataan lebih awal jika anda merancang secara terperinci.

Kelebihan. Kadar faedah membolehkan untuk menampung kos inflasi.

Kelemahan. Sekiranya anda menarik balik jumlah deposit, anda mungkin kehilangan keuntungan faedah. Itulah sebabnya pembukaan akaun sedemikian sesuai untuk simpanan bagi masa tertentu.

 

4. Pelaburan masa depan anak-anak

 

Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Untuk apa? Melabur di masa depan anak-anak anda adalah isu penting yang dihadapi oleh ramai ibu bapa. Cara paling popular untuk menyediakan kewangan kepada anak anda adalah membuka akaun simpanan yang memberi faedah kepada anak. Walau bagaimanapun, malangnya, tidak semua bank dapat menahan krisis kewangan. Oleh itu, jika tidak mahu bimbang tentang keselamatan wang anda dan bersedia menyumbang kepada masa depan anak-anak atau cucu anda, membeli sesuatu yang tidak akan kehilangan nilainya untuk masa yang lama, bar emas atau syiling logam berharga. Sebagai contoh, adalah emas, yang menjadi "jaminan" bagi kebanyakan pelabur semasa krisis ekonomi.

Bagaimana? Anda boleh membeli beberapa gram bar emas atau syiling untuk $ 3000, yang boleh anda simpan di rumah dan dalam peti deposit.

Kelebihan. Harga logam berharga meningkat dengan ketara semasa krisis dan berita menggemparkan. Jadi, jika anda, sebagai pendeposit masa depan, bimbang tentang keselamatan wang anda dalam akaun bank, beli emas.

Kelemahan. Terdapat beberapa kekurangan melabur dalam emas. Pertama, kos tambahan untuk menyimpannya dalam peti deposit. Kedua, bayaran cukai dan komisyen tertentu bank pada bar emas.

Sebagai alternatif dalam situasi ini, anda boleh membuka akaun simpanan logam. Akaun tersebut tidak dikenakan cukai, tidak termasuk bayaran tambahan untuk pengeluaran, penghantaran dan penyimpanan bar. Tetapi akaun logam adalah sejenis alat perbankan dan tertakluk kepada risiko. Sebagai contoh, jika ada masalah yang secara rasmi diisytiharkan di negara ini, bank boleh menutup tanpa membayar pampasan kepada pendeposit, itu bermakna, pemilik akaun logam boleh kehilangan emas maya mereka.

 

5. Pelaburan dalam pertumbuhan

Untuk apa? Semua cara di atas untuk melabur wang agak popular tetapi tidak akan meningkatkan jumlah asal. Oleh itu, tidak mungkin untuk membuat keuntungan besar, setelah mendepositkan $ 3000 dalam akaun simpanan yang menghasilkan bunga purata 4-10% dengan inflasi 5-8%. Untuk memberikan pertumbuhan yang ketara jumlah yang tersedia, lebih baik untuk mengendalikan instrumen kewangan seperti stok atau pasangan matawang.

Pertukaran harga mata wang perdagangan diketahui menghasilkan keuntungan yang tinggi. Adalah penting untuk mempelajari kaedah perdagangan yang cekap dan strategi anda sendiri.

 

Wie kann man mit 3000 $ die höchsten Gewinne erzielen?

Bagaimana? Mengetahui keadaan pasaran, psikologi peserta, sentiasa mengikuti perubahan kadar mata wang, lakukan strategi sendiri dan cuba mematuhi peraturannya dengan ketat. Kawal emosi anda. Para peserta pasaran menjadi profesional, yang dapat mengendalikan tekanan psikologi yang tinggi.

Kelebihan. Dunia kewangan mengetahui kes-kes apabila stok syarikat besar berkembang sebanyak 50,000%. Sebagai contoh, banyak saham syarikat Apple Inc. yang ditubuhkan sejak didirikan pada tahun 1980. Mata wang perdagangan, tentu saja, tidak akan meningkatkan pelaburan awal anda, tetapi dapat menggandakan deposit asal.

Kelemahan. Kisah-kisah semacam itu mengenai hasil 50,000% menarik pelabur yang tidak berpengalaman untuk berdagang stok dan mata wang. Hanya peserta pasaran profesional boleh membuat keuntungan yang tinggi dari perubahan mata wang dan harga stok.

 

6. Pelaburan dalam perdagangan sosial

 

Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Untuk apa? Sekiranya anda tidak pasti bahawa anda boleh berdagang stok atau pasangan mata wang secara bebas, atau anda tidak mempunyai pengalaman mencukupi untuk berdagang dalam pasaran pertukaran asing, maka anda boleh mempelajari kemahiran yang diperlukan dan membuat keuntungan pada masa yang sama, menyalin transaksi pedagang profesional.

Jika anda telah mencapai tahap kemahiran perdagangan yang tinggi, mempunyai strategi anda sendiri yang cekap, maka anda boleh menjadi contoh untuk mengikuti dan mendapatkan pendapatan tambahan secara serentak, menerima bayaran komisyen daripada akaun pelabur.

Bagaimana. Daftar dalam sistem penyalinan perdagangan automatik SocialTrading dan buka akaun pelabur, seterusnya anda harus memilih dari pemantauan terbuka satu atau beberapa pedagang yang berjaya dan lampirkan perdagangan anda dengan mereka. Akaun seorang pelabur dilampirkan hanya kepada satu akaun pedagang, jadi, untuk menyalin beberapa pedagang yang berjaya, perlu membuka beberapa akaun. Anda boleh meniru urus niaga profesional atau hanya mengikuti aktiviti mereka dalam paparan berita, meningkatkan kemahiran perdagangan anda.

 

Wie kann man mit 3000 $ die höchsten Gewinne erzielen?

Jika anda seorang peniaga yang berpengalaman, bersedia untuk berkongsi maklumat tentang aktiviti perdagangan anda dan dapatkan pendapatan tambahan, kemudian, untuk menarik pelabur, membuka akaun pedagang di platform perdagangan sosial, berurusniaga dengan jayanya dan pergi ke bahagian atas pemantauan dalam talian.

Kelebihan. Semasa menyalin dagangan profesional di platform, anda menggunakan pengalaman praktikal peserta perkhidmatan lain dan mencapai matlamat utama anda – belajar untuk berdagang secara bebas dan membuat wang. Di samping itu, pelaburan anda adalah pada akaun dagangan peribadi anda, yang boleh diakses oleh anda sahaja. Lebih-lebih lagi, anda boleh berkomunikasi dengan peniaga, yang menyediakan akaun untuk disalin, belajar tentang strategi, tahap risiko, pelaburan minimum yang dicadangkan.

Apa yang perlu diberi perhatian. Apabila memilih pedagang profesional untuk dagangan, anda harus memberi perhatian kepada prestasi akaun dagangan; tempoh kerja, hasil, bilangan pelabur, dan memilih pedagang yang paling dipercayai. Selain itu, untuk meminimumkan risiko, terdapat empat jenis tetapan untuk menyalin dagangan.

 

Kesimpulan

  1. Buat perlindungan kewangan, jika anda tidak mempunyai apa-apa. Buka akaun simpanan dan deposit $ 3000 di sana. Walau bagaimanapun, ingatlah bahawa anda tidak boleh membelanjakan wang itu, hanya menggunakannya sekiranya berlaku kecemasan.
  2. Jika anda sudah mempunyai perlindungan kewangan, anda boleh melaburkan wang dalam impian anda, pembangunan peribadi atau masa depan kanak-kanak.
  3. Sekiranya anda ingin mendapatkan pertumbuhan simpanan yang lebih tinggi dan yakin diri anda, mula membuat keuntungan dari perubahan harga saham dan mata wang.
  4. Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman yang mencukupi untuk berdagang dalam forex secara sendiri, boleh untuk menyalin perdagangan di Perkhidmatan dagangan Sosial.

P.S. Adakah anda suka artikel saya? Kongsikan di laman sosial: itu menjadi "penghargaan" yang terbaik :)

Tanyakan soalan pada ruangan komen di bawah ini. Saya dengan senang hati menjawab pertanyaan anda dan memberikan penjelasan yang diperlukan.

Pautan link:

  • Saya mencadangkan untuk berdagang dengan broker yang dipercayai di sini. Sistem membenarkan anda berdagang sendiri atau menyalin pedagang yang berjaya dari seluruh dunia.
  • Channel Telegram dengan analisis berkualiti tinggi, ulasan Forex, artikel latihan dan perkara lain yang berguna untuk pedagang https://t.me/liteforex
Manakah lebih baik melabur $ 3000 untuk menjana lebih banyak keuntungan?

Kandungan artikel ini mencerminkan pendapat pengarang dan tidak semestinya menggambarkan kedudukan rasmi LiteForex. Bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak harus dianggap sebagai penyediaan nasihat pelaburan untuk tujuan arahan 2004/39/EC.

Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas