Bitcoin Cash: sebab, apakah hard fork, ramalan harga

Bitcoin Cash: apakah hard fork dan apa yang akan berubah pada 15 November. Meramalkan harga kedua-dua pasangan selepas berlaku fork

Pembaca yang dihormati, selamat datang ke blog kewangan kami! Esok kita menjangkakan sesuatu yang menarik. Pada 15 November, Bitcoin Cash mungkin berpecah kepada dua ciri yang baru. Alasannya adalah ketidaksetujuan kardinal antara pengasas, yang tidak dapat mencari satu penyelesaian. Pendapat juga dibahagikan di antara pelombong dan bursa saham, oleh itu sukar untuk meramalkan kesan fork. Dalam ulasan ini, anda akan membaca mengenai konflik antara pengasas, apa yang menanti pelabur selepas fork dan apakah peluang kedua altcoin baru mencari tempat di pasaran.

Bitcoin Cash: apa yang harus kita jangkakan dari peristiwa kontroversi fork?

Pada 15 November Bitcoin Cash (BCH) akan mempunyai hard fork yang akan menghasilkan dua Altcoins baru: Satoshi Vision (SV) dan Bitcoin ABC. Perbincangan aktif tentang fork yang akan datang telah mengakibatkan siri pertikaian, yang menunjukkan bahawa, tidak seperti fork pertama, kali ini, kumpulan pembangunan Bitcoin Cash tidak mampu mengawalnya. Seperti kebiasaan, cryptocurrency naik sebelum fork dan ini adalah logik: selepas pemisahan, pemegang altcoin utama menerima jumlah yang sama alt kedua. Dalam keadaan dengan BCH, peraturan ini tidak berfungsi: pada minggu lalu, kadar pertukaran BCH USD  tenggelam sebanyak 17% dan hanya pada 13 November ia pulih semula sebahagian, tetapi kekal di bahagian bawah di zon merah. 

Bitcoin Cash rate 14-11-2018 before hard fork

Bolehkah anda menjana dari hard fork Bitcoin Cash?

BCH adalah hasil fork BTC yang muncul pada 1 Ogos 2017 untuk bersaing dengan pasaran cryptocurrency - Bitcoin. Masalah dengan skala BTC, yang meningkatkan masa untuk melakukan transaksi, telah mengambil masa yang lama dan BCH cuba menyelesaikannya, atas sebab tertentu, masih tetap pada protokol PoW yang lama, walaupun lebih baik.

Sejurus selepas fork, coin itu mengalami penurunan - setelah fork, pelabur segera menjual coin baru, melabur ke BTC tradisional dan altcoin lain. Bagaimanapun, selepas beberapa ketika, BCH dapat menarik perhatian pelabur, akhirnya berada di kedudukan ke-4.

Dasar pengasas BCH menyediakan fork sebagai sebahagian daripada pemodenan setiap 6 bulan. Fork pertama dilaksanakan tanpa masalah dan mungkin ada yang mengatakan tanpa diketahui, yang tidak dapat dikatakan tentang hard fork pada 15 November. Halangannya adalah ukuran blok. Walaupun saiz blok BTC adalah 2 MB, BCH adalah 8 MB (sebelum kemas kini), ABC mempunyai 32 MB, dan Satoshi Vision - 128 MB. Peralihan dari Bitcoin ABC ke format yang sama adalah mustahil, kerana ia tidak disediakan oleh peta jalannya, yang bermaksud bahawa hanya terdapat satu jalan keluar - pemisahan.

Terdapat keadaan yang menarik:

  • Bitcoin ABC - coin utama yang disokong oleh pasukan Bitmain yang akan terus membangunkan konsep asas BCH.
  • Satoshi Vision adalah coin baru "revolutionary" yang disokong oleh Craig Wright dan syarikatnya, Nchain, yang terkenal dalam lingkaran cryptocurrency yang kecil (namanya sering muncul selepas skandal "Satoshi sendiri yang mengisytiharkan dirinya”).

Malah, BCH kini dalam keadaan yang sama seperti BTC pada Ogos tahun lepas. Persoalannya ialah coin manakah yang akan menjadi sokongan pelombong dan sokongan bursa sekarang, dan dengan itu menentukan siapa yang akan kekal di tempat ke-4 (jika ada). Dan di sini pendapat dibahagikan:

  • Coinbase dan OKEx menyatakan sokongan untuk garis utama BCH, Poloniex dan Bitfinex berhasrat untuk menyokong kedua-dua coin. Huobi dan Binance mengambil sikap tunggu dan lihat, mereka akan menyokong fork yang membawa liquidity terbesar.
  • Kebanyakannya suka Satoshi Vision. Sehingga 12.11, 64% kapasiti diarahkan ke coin ini, manakala hanya 18% menyokong coin tradisional.

Bitcoin Cash hard fork

Sementara itu, pertempuran sebenar bermula antara pengasas sendiri. Ketua Pegawai Eksekutif Bitcoin.com dan penyokong utama coin utama BCH Roger Ver mempersoalkan kecekapan profesional Craig Wright. Sebagai tindak balas, Craig Wright bertindak balas denganmelulu kepada kenyataan Roger, menjanjikan, jika dikehendaki, untuk menggagalkan harga BCH kepada sifar.

Kontroversi seperti ini adalah sebab yang bukannya berkembang pada malam fork, kadar BCH, sebaliknya, turun. Pasaran cryptocurrency adalah lembap, hanya satu dari empat coin BTC yang menunjukkan pergerakan. Pelabur lebih suka mengambil sikap tunggu dan lihat, menolak untuk menambah (dan menjual) jumlah aset sedia ada. Dan sekalipun kurang dari satu tahun yang lalu, aktiviti media dan fork itu sendiri akan menjadi alasan untuk kenaikkan harga, sekarang para pelabur memilih untuk keluar dari coin - dan daripada cara yang membahayakan.

Ramalan harga. Dua coin tidak serasi. Memandangkan perbezaan pengasas, ini bermakna pemisahan Bitcoin Cash hampir tidak dapat dielakkan. Tetapi setakat ini tiada siapa yang boleh membuat ramalan untuk kadar itu. Penganalisis percaya bahawa keadaan dengan BTC akan mengulangi apabila versi utama cryptocurrency tetap bertahan (walaupun kadar hash kecil pelombong), dan coin pemecah mula-mula akan turun dengan kemungkinan kembali ke TOP-10 dalam jangka panjang. Banyak bergantung kepada sokongan bursa, yang mana peranannya akan menyebarkan dan mengemukakan fakta objektif dan masalah mengenai cabang-cabang baru BCH kepada para pelabur.

Saya akan mengikuti hard fork pada 15 November dan pasti akan berkongsi keputusannya dengan anda dalam kajian seterusnya!

Jika anda suka idea saya, tulis "+" dan kongsi pandangan anda sendiri di bahagian komen!

 

 

Carta graf harga BTCUSD dalam mode real time

Apa yang boleh dijangkakan dari Hard Fork Bitcoin Cash

Kandungan artikel ini mencerminkan pendapat pengarang dan tidak semestinya menggambarkan kedudukan rasmi LiteForex. Bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak harus dianggap sebagai penyediaan nasihat pelaburan untuk tujuan arahan 2004/39/EC.

Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas