Sistem perdagangan QuickfingerLuc. Kajian mengenai butiran dan petua penulis

ТС Quickfinger Luc. Tips, rules, principles, authors practical experience in application of his strategy. Petua, syarat, prinsipal, pengalaman pengarang dalam menggunakan strateginya.

Rakan-rakan sekalian,

Dalam artikel ini, saya ingin menerangkan mengenai perkara istimewa dalam perdagangan dengan QuickfingerLuc dan petua-petua untuk menggunakan strategi ini.

Sekiranya anda belum biasa dengan sistem QuickfingerLuc, sebelum anda mula membaca, semak artikel sebelumnya di sini:

Sistem perdagangan Quickfinger (bahagian 1. Pengenalan).

Sistem perdagangan Quickfinger (bahagian 2. Membeli dan Menjual).

Yang pertama, Luc menekankan dalam catatannya, adalah sebelum anda memikirkan di mana untuk memasuki perdagangan, kaji terlebih dahulu carta graf instrument yang dipilih.

"Cari corak dalam carta graf dan kitaran berulang". Sekiranya anda tidak melihat corak yang sama, cuba ubah jangka masa. Berdagang dalam jangka masa, di mana dapat melihat model fractal dan corak pergerakan harga.

Tanya diri sendiri, apabila anda menganalisis carta graf, sama ada semua level base adalah dibeli? Jika tidak, cuba cari mengapa tidak ada pembelian lengkap. Sekiranya ada ketetapan.

Jika ada, ukur saiz crack – range pergerakkan ticker selepas penembusan base sehingga reversal.

"Re-calibrate kembali potensi entry point anda", berdasarkan harga bergerak baru-baru ini.

Apabila berdagang dengan sistem, Luc mencadangkan deposit anda dalam USDT atau lain-lain cryptocurrency, dengan ketat terikat dengan wang fiat.

Pengasas QFL mengakui, dia tidak mempunyai formula tepat untuk mengira tahap untuk mengambil keuntungan. Dia mengesyorkan menetapkan keuntungan dengan setiap rebound.

"Sebarang keuntungan adalah baik!"

Dagangan dengan QFL adalah tepat. Kebiasaannya, anda memasuki satu perdagangan dalam sehari. Order sangat jarang didagangkan lebih daripada dua hari.

Emosi di pasaran adalah biasa dan rebound dari jualan panik seharusnya sangat cepat. Sekiranya perdagangan dibuka terlalu lama, harga itu didagangkan dalam trend, bukannya pada sentimen.

Bagaimana Luc berdagang?

1. Anda perlu memilih instrumen cryptocurrency.

 • Mengkaji setiap projek secara terperinci, membentuk sudut pandangan fundamental: peta jalan, white paper, kelebihan berbanding pesaing dan tawaran perdagangan. Anda harus berdagang dengan instrument yang anda yakin sepenuhnya. Jika anda sudah mengetahui projek itu dan percaya pada masa depannya, anda akan bebas dari psikologi apabila anda membeli dan yang lain menjual. Oleh itu, lebih mudah bagi anda untuk membeli apabila pasaran menentang anda.
 • Meneliti instrumen dengan analisis teknikal. Pantau semua tempoh masa, dari yang bulanan hingga minit yang panjang. Kenal pasti corak dan model fractal. Tandakan level base, harga rebound dan crack. Belajar kitaran jualan panik.

2. Perhatikan level untuk membuat pembelian masa depan anda dan tetapkan alert di peringkat ini. Sentiasa kira peluang anda untuk berjaya. Cari corak carta graf yang sama dalam retrospektif. Harga telah bergerak corak yang sama dalam 9 kes daripada 10, ia adalah 90% mungkin untuk melakukannya sekarang. Anda harus memulakan pembukaan pada level base masa depan yang dijangkakan. Untuk mengetahui level ini, lihat indicator price/volume. Level di mana pembelian adalah yang paling penting ialah level base masa depan. Level-level ini selalunya yang penting secara psikologi dengan nilai bulat.

3. Kira jumlah yang anda boleh melabur dalam projek, berdasarkan pengurusan risiko, dan bahagikannya kepada beberapa dagangan dalam peningkatan peratusan (kebiasaannya, 3 atau lebih).

4. Setelah alert Berjaya keluar, kaji carta graf itu, pastikan ada jualan panik dan buka pembelian pertama dengan jumlah kecil. Masukkan hanya dagangan selamat yang berada dalam zon beli anda (di bawah level base)!

5. Jika jualan panik disertai dengan jumlah dagangan yang besar, ia menunjukkan bahawa penjual mencapai stop level pembeli. Posisi ditutup secara automatik dan sebaliknya yang jual dibuka. Sekiranya anda memahami perkara ini, lebih mudah bagi anda mengekalkan kawalan kendiri dan terus membeli, meningkatkan saiz lot.

6. Buka semua pembelian mengikut pelan perdagangan anda sehingga anda mencapai had, yang dicadangkan untuk level tertentu.

Bila hendak menjual?

Kirakan level minimum untuk mengambil keuntungan pertama.

Jangan sekali-kali menyesal bahawa anda boleh mendapat lebih banyak lagi! Sebarang keuntungan sudah bagus!

Ingat bahawa kunci untuk perdagangan yang berjaya bukanlah untuk kehilangan wang anda.

Untuk tidak kehilangan wang, anda perlu sentiasa memantau purata harga coin dalam posisi anda. Anda mesti sentiasa memahami di mana parasnya akan merosot, untuk mengekalkan deposit anda tanpa kerugian.

Luc TIDAK PERNAH recover kehilangan dalam perdagangannya.

Oleh itu, anda mesti sentiasa mempunyai wang simpanan sebagai sokongan dan memindahkan Stop loss dalam arah yang diperlukan.

Pengurusan risiko, yang dicadangkan oleh Luc:

 • Jangan memasuki perdagangan sehingga harga 10% rendah dari level base.
 • Saiz purata posisi perdagangan adalah 10% daripada baki perdagangan anda (30% jika ada panik yang kuat).
 • Strategi Averaging:
  • Pembelian pertama – 10% level base
  • Pembelian kedua– 20% level base
  • Pembelian ketiga – 35% level base
  • Pembelian keempat – 55% level base

Satu lagi perkara penting dalam perdagangan dengan sistem adalah bahawa anda tidak boleh cuba untuk mencari apa-apa alasan berita untuk apa yang sedang berlaku! Perdagangan, berdasarkan hanya pada carta graf dan tidak pernah masuk ke FUD.

Luc sering mengatakan bahawa peranan analisa fundamental dan teknikal dalam pasaran sangat dipandang tinggi. Berapa banyak perkara yang anda tahu corak dan petunjuk jika dalam perdagangan sebenar anda kehilangan kawalan dan apabila petunjuk menunjukkan anda menjual, anda tidak; dan apabila mereka mencadangkan anda membeli, anda juga tidak.

Kawalan diri dan kesabaran, apa yang penting. Kedua-dua perkara ini adalah yang paling penting dalam strategi QFL!

Salah satu helah yang dapat membantu anda untuk merasakan sentimen panik adalah untuk berdagang dengan "coin percuma".

Apa itu?

Untuk anda lebih memahami, saya akan memberikan contoh.

Mula berdagang dengan jumlah yang anda sanggup rugi. Ia berbeza untuk semua orang, tetapi anda mesti mengira ia tepat untuk anda. Bagi seseorang, ia adalah $10; untuk orang lain, ia boleh menjadi $100 atau $10 000.

Secara ideal, deposit awal anda tidak boleh melebihi jumlah ini; tetapi jika sudah lebih daripada itu, maka, sekurang-kurangnya, saiz lot semua yang anda berdagang tidak boleh lebih.

Dalam kes ini, anda akan dengan mudah menguruskan ketakutan apabila pasaran menentang anda.

Sekarang, apabila anda mula berdagang dan keadaan menentang anda, anda akan memahami bahawa jumlah kerugian mungkin tidak begitu penting untuk anda; jadi tidak akan merasa tidak selesa. Dalam keadaan ini, anda tetap tenang dan meneruskan pelan dagangan anda.

Tetapi bagaimana jika pasaran bergerak sesuai dengan anda dan anda mula membuat wang pada perdagangan anda? Luc mencadangkan mengambil 30% setiap saiz dagangan setiap kali, anda mula rasa takut. Bayangkan, anda telah membeli 1000 coin ABC. Seterusnya, harga telah meningkat sebanyak separuh dan anda mula bimbang bahawa ia boleh jatuh.

Ketakutan apabila aset anda meningkat dalam harga adalah sama buruk rasa takut penurunannya.

Jika anda tidak bimbang mengenainya, cuma break even untuk perdagangan anda dan dapatkan keuntungan sebanyak 30% deposit anda dan pindahkannya ke wallet anda. Anda akan lebih selesa, apabila anda memahami bahawa anda tidak akan kehilangan wang anda jika harga reverse dan lebih-lebih lagi anda telah mengambil keuntungan, tidak kira apa yang akan berlaku seterusnya.

Seterusnya, jika harga terus meningkat dan anda sekali lagi berasa cemas dan takut, ambil lagi 30% daripada dagangan anda yang kekal di pasaran.

Terus melakukannya sehingga anda mengeluarkan semua wang anda dari dagangan anda dan menutupnya.

Pada langkah berikutnya, apabila anda telah mencapai kejayaan pertama dalam perdagangan, keluarkan jumlah deposit awal anda dan berdagang hanya keuntungan yang anda dapat.

Jadi, anda akan menjadi lebih selesa apabila berdagang dan sentiasa tenang di pasaran yang sangat berisiko.

Anda akan tahu bahawa anda berdagang dari wang percuma yang anda buat semata-mata di bursa dan deposit anda telah selamat.

Untuk mengatur semua perkara di atas, saya akan merumuskan perkara utama.

 • Sentiasa bermula dengan jumlah dagangan kecil.
 • Sentiasa mempunyai cukup wang simpanan untuk sokong akaun anda.
 • Sentiasa analisis harga instrumen yang anda berdagang.
  • Belajar bahagian sebelumnya dalam carta graf - mereka adalah potensi kemasukkan dagangan anda;
  • Mengetahui lonjakan harga sebelumnya, purata adalah level potensi anda untuk keluar (ia adalah baik untuk menjadi 5% -10% daripada level posisi anda).
 • Sebelum anda memulakan dagangan, mempunyai pelan perdagangan yang termasuk perkara-perkara berikut:
  • jumlah maksimum semua posisi dibuka dalam perdagangan;
  • Level harga untuk posisi pertama dan saiznya;
  • Level harga untuk posisi kedua dan saiznya;
  • Level harga untuk posisi n +1 dan saiznya;
  • Level harga untuk breakeven pada setiap purata;
  • Level untuk menutup posisi.
 • Jika harga bergerak berlawanan arah, terus tenang dan ikuti rancangan anda!
 • Selepas anda membuka posisi, sentiasa tetapkan alert pada level averaging dan mengambil keuntungan.
 • Apabila anda keluar dari perdagangan, sentiasa tetapkan alert untuk memasuki perdagangan seterusnya.
 • Jangan baca berita atau cuba untuk menerangkan panik. Carta merangkumi SEGALANYA. Berdasarkan pada sejarah carta harga, anda boleh mengetahui di mana untuk masuk dan keluar dan berapa lama anda perlu menunggu sasaran yang hendak dicapai.

Dalam artikel saya yang seterusnya, saya akan berkongsi pengalaman peribadi saya untuk berdagang dengan strategi ini.

Seemoga berjaya dan mendapat keuntungan yang baik!

Sistem perdagangan Quickfinger (bahagian 3. Butiran dan petua penulis)


P.S. Adakah anda suka artikel saya? Kongsikan di laman sosial: itu menjadi "penghargaan" yang terbaik :)

Tanyakan soalan pada ruangan komen di bawah ini. Saya dengan senang hati menjawab pertanyaan anda dan memberikan penjelasan yang diperlukan.

Pautan link:

 • Saya mencadangkan untuk berdagang dengan broker yang dipercayai di sini. Sistem membenarkan anda berdagang sendiri atau menyalin pedagang yang berjaya dari seluruh dunia.
 • Channel Telegram dengan analisis berkualiti tinggi, ulasan Forex, artikel latihan dan perkara lain yang berguna untuk pedagang https://t.me/liteforex
Sistem perdagangan Quickfinger (bahagian 3. Butiran dan petua penulis)

Kandungan artikel ini mencerminkan pendapat pengarang dan tidak semestinya menggambarkan kedudukan rasmi LiteForex. Bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak harus dianggap sebagai penyediaan nasihat pelaburan untuk tujuan arahan 2004/39/EC.

Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas