SK-FX, strategi perdagangan dengan ketepatan yang tinggi, mungkin, salah satu strategi trading yang paling dipandang rendah zaman moden

Dalam artikel ini, saya akan menerangkan konsep dan prinsip utama strategi perdagangan SK-FX. Saya akan menunjukkan cara untuk menerapkan strategi ini, serta cara membuat keputusan.

Rakan-rakan yang dikasihi,

Pernahkah anda berfikir tentang bagaiman strategi perdagangan yang ideal? Saya mengetahui dan saya mengenal pasti sendiri 5 ciri utama strategi yang ideal.

1. Ia boleh digunakan pada bila-bila masa

2. Ia boleh digunakan dalam sebarang tempoh masa

3. Ia adalah sama efiktif untuk mana-mana platform dagangan (pasaran saham, forex, cryptocurrency)

4. Tiada isyarat palsu

5. isyarat adalah terang dan jelas

Anda akan berkata, strategi sedemikian tidak mungkin dan akan benar; tetapi ada strategi, sangat dekat dengan kesempurnaan. Strategi ini dikongsi dalam akses awam oleh Sergey Kucher pada tahun 2009. Malangnya, saya baru-baru ini mengetahui tentang strategi ini. Selepas salah satu pelanggan saya menghantar saya artikel dengan deskripsi SK-FX, saya agak tertarik mengenainya. Rasa ingin tahu saya telah melakukan tugasnya, dan saya menluangkan masa untuk mengkaji secara terperinci. Dan saya minta maaf seketika. Strategi SK-FX merangkumi hampir semua aspek teori, saya bercakap mengenainya dalam artikel sebelumnya.

Pertama sekali, penulis strategi menekankan bahawa musuh pedagang utama adalah ketidakpastian, kerana ia adalah apa yang membuat pedagang mengambil keputusan yang tidak munasabah dan kehilangan wang mereka. Oleh itu, anda perlu mencari sebab-sebab di mana pergerakkan harga. Segala sesuatu, tertakluk kepada logik, boleh dimuatkan dalam corak, dan coraknya boleh dikembangkan menjadi satu sistem. Sekiranya anda tidak melihat apa-apa logik dalam pergerakkan ticker, berhenti berniaga sehingga anda mendapatinya. Prinsip seterusnya, SK-FX berdasarkan, pasaran itu adalah sistem pengawasan.

Maksudnya, pasaran didorong oleh peserta besar, dan oleh itu, kegiatan mereka dapat diterangkan secara logik. Pasaran tidak pasti bagi mereka yang tidak memantau aktiviti pemain besar dan tidak memahami sebab mereka. SK-FX mencadangkan bahawa pasaran adalah sistem kendiri yang dikawal selia dengan hanya satu pembolehubah berubah - bekalan / permintaan.

Idea lain yang penting, strategi SK-FX berdasarkan pada hanya satu carta graf harga sebenar di pasaran, yang bulanan. Semua yang lain hanya menunjukkan keadaan terakhir tempoh masa yang lebih lama.

Satu lagi prinsip utama SK-FX adalah prinsip penyertaan diri yang menggunakan ciri fractal (pembentukkan wave). Ini mendorong kesimpulan bahawa semasa penukaran arah trend sebenar, dalam jangka masa yang lebih pendek, terdapat juga pola penukaran arah yang muncul. Kerana pasaran sentiasa cenderung untuk membekalkan dan menuntut keseimbangan, maka tahap apa-apa penyelesaian gelombang gelombang adalah betul-betul tahap baki pasaran. Ini menunjukkan bahawa sokongan sebenar atau tahap rintangan adalah tahap keseimbangan bekalan dan permintaan, dan bukannya tahap harga yang dicapai.

Oleh kerana SK-FX bertujuan memberikan isyarat yang tepat dan jelas, strategi ini tidak menggunakan wave analisis. SK-FX tidak mencadangkan konsep sokongan / tahap rintangan dalam pengertian klasik mereka.

Ketepatan strategi SK-FX disediakan dengan penggunaan jangka masa yang panjang, iaitu, instrumen yang sama dianalisis serentak dalam 8-9 jangka waktu, dari bulanan hingga 1 minit. Penulis strategi memanggil kaedah analisis ini "Pandangan semua sisi". Sebagai pandangan skala sendiri, apabila ditambah pada carta graf, mencipta analisis tambahan menggagalkan, penulis menyarankan bergerak penunjuk untuk analisis ke tetingkap berasingan.

Sebagai contoh, lihat pandangan sepanjang pasangan BTCUSD dari satu bulan hingga 5 minit di bawah:

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

 Advantages of all-round view:

 1. Adalah mungkin untuk mengetahui keadaan pasaran pada bila-bila masa. Retrospektif lama tidak mencipta gangguan tambahan dalam carta graf;
 2. Oleh kerana indicator berskala sendiri dalam tetingkap yang berasingan, masa antara pergerakkan harga dan isyarat penunjuk dikurangkan;
 3. Isyarat penukaran arah jangka masa yang lebih lama boleh dengan mudah dilihat dalam masa yang lebih pendek;
 4. Isyarat utama boleh dijumpai dengan mudah dan jelas;
 5. Hubungan visual dari jangka masa berlainan.

Strategi SK-FX mencadangkan membuat unjuran berdasarkan analisis dinamik

Analisis dinamik adalah gabungan analisis kualitatif (analisis logik pasaran) dan analisis kuantitatif (analisis proses semasa). Petunjuk dinamik diatur dengan menggunakan petunjuk yang sangat sensitif - oscillator dan petunjuk arah aliran, moving averages.

Secara umum, analisis SK-FX kelihatan seperti ini:

 1. Dalam jangka masa yang lebih panjang, masa pembalikan atau pembetulan trend dikenalpasti;
 2. Dalam tempoh masa yang lebih singkat, harga masuk / keluar dengan keuntungan maksimum dikenalpasti.

Untuk mengetahui trend atau pembalikan, pengasas strategi mengesyorkan menggunakan petunjuk, yang mempunyai hubungan linear maksimum dengan harga. Penunjuk trend linear dicadangkan untuk semua mving average; untuk oscillator, mereka semua penunjuk jenis MACD. Objektif utama analisis adalah untuk mengenal pasti ketidakseimbangan pasaran berbanding dengan titik keseimbangan. SK-FX menunjukkan bahawa pasaran sentiasa cenderung ke tahap keseimbangan dinamik. Dalam hal ini, yang pertama, seorang peniaga harus melakukan apabila membuat rancangan dagangan mereka, adalah untuk mengetahui arahan, pasaran menyimpang dalam bentuk titik keseimbangan pada saat tertentu; dan tahap ini sendiri.

Sebagai contoh, saya menggunakan jangka masa bulanan BTCUSD:

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

Untuk mengenal pasti level baki pesanan senior, kita menggunakan jangka masa bulanan, di mana kita menambah dua moving average:

 • Short moving average – 5 bar
 • Long moving average – 21 bar;
 • Apply di close price.

Pada masa ini, long moving average berada pada level 5,453 USD, dan oleh itu, pelan perdagangan jangka masa medium, kita harus mempertimbangkan kedudukan yang pendek dengan sasaran pada level kira-kira 6,000 USD (sasaran harus disesuaikan dengan perubahan penunjuk dalam bulan depan).

Begitu juga, deviation pasaran dari paras sama level dikenalpasti dengan purata MACD yang panjang dan pendek. Dalam carta graf di atas, anda dapat melihat contoh penunjuk ini dilukis di tetingkap kedua.

Untuk menunjukkan analisis dinamik, saya tunjukkan carta graf di bawah:

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

Dalam carta harian di sebelah kiri, kita melihat jurang yang luas antara long dan short moving average, yang bermaksud deviation pasaran yang kuat dari level harga keseimbangan. MACD yang pendek berada di sempadan atas tetingkap, yang juga bermakna overbought yang besar dan penukaran arah tidak lama lagi. Dalam carta graf 12 jam, menonton keadaan yang sama dengan lebih terperinci, kami juga melihat perbezaan antara dua moving average; dan MACD sudah menunjukkan perbezaan yang berkaitan dengan harga tertinggi terakhir. Dalam carta graf 4 jam, keadaannya sama dengan yang dalam 12 jam, hanya ditunjukkan oleh bar lain pada skop dua hari. Isyarat penukaran arah yang diulang dalam jangka waktu pendek menyarankan mencari posisi yang pendek.

Untuk melakukannya, kita perlu melihat jangka masa yang lebih singkat:​

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

Lihat pada kajian kes Mac kami, kami menganalisis carta setiap jam, mengkaji keadaan pada 5 Mac. Di sini, kami melihat divergence yang kuat (carta di sebelah kiri). Untuk mengenal pasti harga kemasukan yang sempurna, kami telah memasukkan moving average ke dalam tetingkap kedua. MACD yang pendek berkumpul dengan moving average di sempadan atas tetingkap mendefinisikan tinggi yang mesti diikuti dengan pembetulan. Dalam carta 15-minit, kita melihat isyarat yang sama dari MACD yang menumpu dengan rata-rata bergerak, yang memberikan satu titik untuk membuka kedudukan dengan seberapa tepat yang mungkin.

Sebagai hasil daripada analisis ini, kami memilih momentum penukaran arah yang kuat (lihat carta graf di bawah):​

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

 

Harga keluar untuk membetulkan keuntungan dikenalpasti dengan cara yang sama:

 

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

Kami tunggu sehingga MACD mencapai sempadan bawah tetingkap dalam jangka masa harian (lihat carta graf di sebelah kiri). Kami memeriksa divergence di jangka masa yang lebih pendek dan dengan converging point moving average dan MACD dalam carta minit, kenalpasti point keluar yang sempurna dengan keuntungan maksima (carta graf di bahagian tengah dan di sebelah kanan).

Dalam artikel ini, saya telah menunjukkan versi strategi SK-FX yang sangat mudah, untuk menggariskan prinsip amnya. Sekiranya anda menyukai artikel ini dan anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai strategi yang hebat ini, sila tuliskan komen, repost dan letakkan like.

Dalam artikel saya yang seterusnya, saya akan menulis mengenai SK-FX dengan lebih terperinci, iaitu mengenai:

 • mengenai dagangan melawan arah aliran
 • rahsia divergence
 • isyarat fasa
 • isyarat phantom
 • isyarat yang bekerja dalam jangka masa yang lebih lama
 • penerangan terperinci petunjuk dinamik
 • sasaran pergerakan arah aliran
 • pandangan semua sisi BTCUSD dan ramalan yang tepat

Semoga berjaya dan mendapat keuntungan yang baik!

SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)


P.S. Adakah anda suka artikel saya? Kongsikan di laman sosial: itu menjadi "penghargaan" yang terbaik :)

Tanyakan soalan pada ruangan komen di bawah ini. Saya dengan senang hati menjawab pertanyaan anda dan memberikan penjelasan yang diperlukan.

Pautan link:

 • Saya mencadangkan untuk berdagang dengan broker yang dipercayai di sini. Sistem membenarkan anda berdagang sendiri atau menyalin pedagang yang berjaya dari seluruh dunia.
 • Channel Telegram dengan analisis berkualiti tinggi, ulasan Forex, artikel latihan dan perkara lain yang berguna untuk pedagang https://t.me/liteforex
SK-FX - Strategi dengan Ketepatan yang Tinggi (bahagian 1)

Kandungan artikel ini mencerminkan pendapat pengarang dan tidak semestinya menggambarkan kedudukan rasmi LiteForex. Bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak harus dianggap sebagai penyediaan nasihat pelaburan untuk tujuan arahan 2004/39/EC.

Mulakan Dagangan
Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas