Trend semasa

Mata wang Eropah terus kehilangan kedudukannya berbanding Dolar Amerika Syarikat. Pasangan itu jatuh kerana data makroekonomi yang kukuh, yang dikeluarkan di Amerika Syarikat. Khususnya, ‘core personal consumption expenditure price index’ keluar dengan 1.7% yang menunjukkan peningkatan dalam inflasi. Oleh itu, ada kemungkinan bahawa Fed akan menaikkan kadar faedah tahun ini.

Pada masa yang sama, mata wang Eropah semakin lemah, seperti yang dicadangkan olehpeserta pasaran pada ECB, pada gilirannya, akan mengekalkan dasar kewangan yang longgar di zon euro. Selain itu, disebabkan keadaan ekonomi global yang semakin teruk, banyak bank-bank pusat perlu menjual aset euro mereka untuk menyokong ekonomi negara. Oleh itu, tekanan ke atas mata wang Eropah cenderung untuk meningkat.

Sokongan dan rintangan

Dari sudut pandangan teknikal, posisi beli boleh dibuka dalam situasi pembetulan menaik jangka pendek.

Tahap sokongan terdekat adalah pada 1.0809.

Tahap rintangan yang terdekat adalah pada 1.1015.

Tips dagangan

Posisi beli boleh dibuka dari tahap 1.0809 dengan sasaran pada 1.0860 dan hadkan kerugian pada tahap 1.0790.

EUR/USD: analisis umum
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas