Sejak pembukaan hari dagangan hari harga minyak turun sebelum pengumuman AS buruh penanda data pada 14:30 GMT + 2).

Selepas mencapai ketinggian Tahunan yang baru pada tahap 48.40 pada akhir April, harga minyak telah menurun bagi Penggal Kelima berturut-turut.

Pada hari Rabu, Jabatan Amerika Syarikat tenaga dikeluarkan data menunjukkan bahawa semasa minggu 23-29 April, rizab minyak di Amerika Syarikat meningkat sehingga 2.784 juta tong. Media massa dikeluarkan maklumat bahawa negara-negara OPEC berhenti untuk mempertimbangkan kemungkinan pembekuan pengeluaran minyak pada tahap semasa.

Menurut OPEC tiada tanda-tanda bahawa nisbah antara penawaran dan permintaan minyak semakin lebih seimbang.

Walau bagaimanapun, pada bulan April, pengeluaran minyak di negara-negara OPEC telah mencapai kepada tahap rekod sejak 1989 dan rizab minyak di Amerika Syarikat telah dikekalkan tertinggi sejak 1930 di peringkat 500 juta tong.

Beberapa minggu lepas harga minyak telah mencapai ketinggian Tahunan yang baru di tengah-tengah gangguan bekalan di beberapa kawasan di dunia dan di tengah-tengah jangkaan penurunan dalam pengeluaran minyak di Amerika Syarikat. Peningkatan juga dicetuskan ekoran kegagalan rundingan Doha apabila Arab Saudi dikehendaki mengurangkan pengeluaran minyak di Iran. Sebelum ini, Iran berkata bahawa percubaan untuk membekukan pengeluaran minyak yang tidak masuk akal. Iran terus untuk pengeluaran minyak yang meningkat, cuba untuk sampai ke tahap 4 juta tong sehari.

Tahap pengeluaran minyak di dunia adalah tinggi dan kecenderungan kepada kenaikan terus dalam rizab minyak AS.

Kenaikan harga minyak boleh meyakinkan beberapa pengeluar minyak untuk meningkatkan pengeluaran untuk melindungi pasaran saham. Dalam kes ini lebihan bekalan minyak akan meningkat di dunia.

Jika NFPR (dilancarkan pada 14:30 GMT + 2) yang ternyata menjadi di bawah unjuran sebanyak +200 000 pekerjaan baru, harga minyak boleh naik dan disokong oleh berita ini.

Brent: Rizab minyak AS telah berkembang lagi. Analisis Fundamental 06.05.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas