Tidak menentu berkaitan dengan pungutan suara pada keahlian UK di EU dan makro-ekonomi lemah data akan memberikan tekanan kepada paun.

Walaupun AS data NFPR untuk April di bawah ramalan (+160 000 pekerjaan baru berbanding unjuran sebanyak 200 000 dan peningkatan 208 000 bulan Mac), USD mengukuh berbanding utama Mata Wang pada hari Jumaat. Kadar pengangguran di Amerika Syarikat kekal pada tahap sebelumnya sebanyak 5.0%.

Pada akhir dagangan hari Jumaat lepas pasangan GBP/USD jatuh 50 mata.

Pada hari Khamis pada jam 13:00 (GMT + 2) keputusan kadar faedah Bank of England akan dikenali. Adalah dijangkakan bahawa kadar faedah akan kekal pada tahap sebelumnya sebanyak 0.5%. Namun, perkara-perkara berikut sehingga komen mungkin mempengaruhi arah pergerakan pound dalam pasaran kewangan.

Statistik menunjukkan bahawa terdapat kelembapan pertumbuhan ekonomi di UK. Pengeluaran perindustrian jatuh sebanyak 1.9% pada setiap tahun bulan Mac. Pengeluaran dalam sektor perkilangan menurun 1.9% pada setiap tahun bulan Mac. Indeks keyakinan pengguna jatuh ke nilai negatif-3 pada bulan April, iaitu paras terendah sejak akhir 2014.

Awal April Bank of England Presiden Mark Carney berkata bahawa jika orang British mengundi keluar dari Kesatuan Eropah, paun mungkin kehilangan 20% dari nilai. Ketidaktentuan yang berkaitan dengan pungutan suara di UK keahlian EU dan perangkaan makro-ekonomi yang lemah (khususnya rendah KDNK suku dua tahun yang lepas adalah +0.5% dan +1.9% setahun; dan meningkat sebanyak 0.4% pada Q1 tahun yang sama akan menghalang Bank of England daripada mengetatkan dasar monetari dalam beberapa bulan akan datang.

Dalam laporan inflasi yang lepas Bank of England diturunkan pertumbuhan ekonomi yang meramalkan 2016 2017-2.2% dan 2.4% masing-masing. Adalah dijangkakan bahawa kadar faedah akan dinaikkan tidak lebih awal dari pertengahan 2017, (yang akan turut melibatkan kenaikan harga paun) diperoleh bahawa kadar inflasi pada masa itu akan melebihi tahap sasaran 2%.

GBP/USD pasangan akan kekal di bawah tekanan dalam jangka sederhana. Pelarian tahap sokongan 1.4335 boleh mencetuskan satu penurunan dalam pasangan.

GBP/USD: pasangan akan kekal di bawah tekanan. Analisis fundamental
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas