USD telah meningkat sejak pembukaan hari dagangan pada hari Isnin-Jumaat lepas, USD secara mendadak jatuh selepas pembebasan NFPR kami untuk April, yang di bawah jangkaan. Bilangan pekerjaan di luar sektor pertanian jatuh 160 000 bulan April berbanding unjuran sebanyak +200 000 dan peningkatan 208 000 bulan Mac. Kadar pengangguran kekal pada paras 5.0%.

Walau bagaimanapun, kemudian pada hari ini keadaan telah berubah dan pada sesi penutup USD pada kawasan positif di utama berpasangan dengan USD. Ianya berkemungkinan bahawa USD ini disokong oleh berita bahawa ganda gaji di sektor swasta AS telah meningkat 2.5% berbanding tempoh yang sama tahun lalu. Harga emas telah meningkat Jumaat lepas selepas pelepasan buruh AS memasarkan data. Jun hadapan di COMEX ditutup di peringkat 1294.00 USD per auns, meningkat sebanyak 1.7%. Dalam Q1 harga emas semakin meningkat 16.5%, yang merupakan peningkatan tertinggi dalam tiga dekad.

Walau bagaimanapun, sejak pembukaan hari perdagangan hari ini USD ansur meningkat di pasaran Mata Wang. Pasangan XAU/USD juga terus meningkat.

Ia seolah-olah bahawa peserta pasaran percaya bahawa peningkatan sederhana upah akan membolehkan Fed kami untuk meneruskan dasar monetari yang mengetatkan dalam negara. Kadar faedah yang rendah yang mengekalkan tahap emas, yang mengurangkan minat para pelabur keuntungan yang tinggi.

Semasa tempoh kenaikan kadar faedah harga emas menurun sebagai harga pembelian dan kos penyimpanan akan meningkat.

Ianya berkemungkinan bahawa harga emas akan mengekalkan tahap 1280.00 USD per auns sehingga Mesyuarat seterusnya yang kami Fed pada Jun 14-15.

XAU/USD: Pasangan yang dijangka berkembang. Analisis fundamental
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas