Kenaikan harga minyak pada hari Selasa yang mantap mencetuskan kenaikan indeks saham Amerika Syarikat. Indeks Dow Jones Industrials meningkat sebanyak 222.44 mata atau 1.3%, Nasdaq komposit - sebanyak 59.67 mata atau 1.3%, S & P500 - sebanyak 25.70 mata atau sebanyak 1.2%. Baru-baru selepas penurunan mendadak dan pemulihan tahun ini, perubahan harian dalam indeks saham adalah tidak besar, secara puratanya adalah tidak melebihi 1%. Oleh yang demikian, peningkatan semalam telah tertinggi sejak 11 Mac.

Kebakaran di Kanada mempunyai Angkatan Tentera beberapa syarikat untuk mengurangkan pengeluaran minyak di rantau ini. Pengurangan sebanyak 25% daripada jumlah keluaran dalam negara. Kanada merupakan pembekal terbesar minyak di pasaran global. Negara berada di kedudukan ketiga dalam rizab minyak yang telah terbukti selepas Arab Saudi dan Amerika Syarikat. Penurunan minyak yang berjumlah 1.6 Tong sehari atau lebih dari 1% daripada bekalan dunia. Kanada merupakan pengeksport minyak terbesar di Amerika Syarikat.

Peningkatan dalam harga saham Syarikat sektor tenaga, terdiri daripada S & P500, berjumlah 18%, yang lebih tinggi berbanding dalam sektor-sektor lain. Semua sektor 10 komposisi S & P500 telah berkembang pada hari Selasa.

Setakat ini, indeks S & P500 meraih kembali semua kerugian yang dialami dari awal tahun ini. Positif jangka sederhana dinamik dan peningkatan dalam Indeks boleh terus di tengah-tengah rendah jangkaan kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat.

Kalendar ekonomi hari ini adalah uneventful. Menurut laporan daripada API yang dikeluarkan lewat malam tadi, rizab minyak Amerika Syarikat bertambah sebanyak 3.4million Tong, mencapai ketinggian baru yang bersejarah. Hari ini pada 16:30 (GMT + 2), Jabatan Amerika Syarikat tenaga akan melepaskan data inventori minyak. Adalah dijangkakan bahawa rizab minyak di Amerika Syarikat telah meningkat dari 500, 000 Tong minggu lepas.

Peningkatan rizab minyak US akan mengekalkan harga minyak rendah. Ianya berkemungkinan bahawa selepas meningkat pesat semalam, indeks S & P500 akan turun disebabkan oleh pengambilan dan penurunan harga minyak sebelum pengumuman mengenai minyak AS rizab.

Hari ini, kenaikan harga emas dan tinggi permintaan untuk Yen menunjukkan bahawa pelabur-pelabur cuba untuk mengelakkan risiko dan enggan untuk membeli aset-aset berisiko pasaran saham.

S & P500: American indeks saham naik.    Analisis fundamental 11.05.2016.
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas