Beberapa pegawai Fed dia berbicara untuk meneruskan dasar kenaikan kadar faedah. Presiden daripada Fed Boston Eric Rosengren yang mempunyai hak untuk mengundi FOMC hari esok KRITIS berkata bahawa jika data ekonomi mengesahkan peningkatan dalam pasaran buruh dan keadaan inflasi, Fed US akan terus beransur-ansur siapnya dasar insentif. Encik Rosengren juga mengatakan bahawa pasaran kewangan memandang rendah bilangan mungkin kenaikan kadar faedah oleh Fed kami.

Lain menggunakan lawan dasar lembut, Presiden Fed Puan Kansas City. Esther George telah berkata Khamis lepas tahap kadar faedah yang terlalu rendah. Memandangkan peningkatan ekonomi dan hakikat bahawa tahap inflasi mendekati tahap sasaran 2%, beliau percaya bahawa mengekalkan tahap terendah dalam kadar faedah akan menjadi satu faktor yang buruk untuk ekonomi.

Wakil Fed lain dan ahli FOMC hari esok KRITIS, Fed Presiden Cleveland, Loretta Mester percaya bahawa inflasi di Amerika Syarikat menunjukkan pertumbuhan lama ditunggu-tunggu. Beliau percaya bahawa kelemahan dalam inflasi disebabkan oleh penurunan harga tenaga dan komoditi lain dan peningkatan dalam USD.

Minggu lepas, indeks saham Amerika menurun. Pasaran kewangan menunjukkan kebimbangan yang tinggi terlebih dahulu sebelum Mesyuarat akan datang yang Fed kita pada bulan Jun dan referendum keanggotaan UK di Kesatuan Eropah.

Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat dilaporkan Jumaat lepas jualan runcit pada bulan April meningkat 1.3% berbanding bulan sebelumnya, yang menjadi kenaikan bulanan tertinggi sejak Mac 2015.

USD berkembang dalam pasaran kewangan. Manakala Fed US terus berpegang kepada pelan peningkatan beransur-ansur dalam kadar faedah, Bank-Bank Pusat yang lain melaksanakan dasar monetari yang lembut.

Presiden Swiss National Bank Encik Thomas Jordan, berkata, pada awal bulan ini bahawa kadar faedah yang negatif menyokong ekonomi negara. Beliau percaya bahawa Franc ketara overvalued dan Bank Negara Switzerland adalah bersedia untuk menjalankan intervensi untuk melemahkan Mata Wang Negara.

Dalam situasi ini adalah dinasihatkan supaya berhati-hati apabila membuka posisi pendek pada pasangan USD/CHF. Kedudukan panjang seolah-olah lebih baik.

USD/CHF: kedudukan panjang adalah lebih baik. Analisis fundamental 16.05.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas