Semalam kenaikan USD disebabkan oleh pelepasan minit mesyuarat the US Fed April 26-27, pada hari Khamis di AUD dan AUD/USD pasangan mula merosot, perdagangan di tiga - bulan terendah.

Menurut minit kenaikan kadar faedah pada bulan Jun adalah agak mungkin. Ia telah dikatakan bahawa jika Ekonomi Statistik pada Q2 akan menunjukkan peningkatan pertumbuhan ekonomi dan pasaran buruh dan kadar inflasi akan mendekati tahap sasaran 2%, ia akan menjadi sesuai untuk menaikkan kadar faedah pada bulan Jun.

Australia yang menerima tambahan momentum penurunan selepas dibebaskan hari ini dengan pengkalan data miskin pasaran buruh Australia.

Ia menjadi terkenal bahawa perkongsian tenaga buruh dalam jumlah penduduk jatuh pada bulan April (64.8% berbanding 64.9% pada Mac), kerja-kerja baru pada bulan April berada di paras +10800 berbanding unjuran sebanyak +12000 dan +25700 bulan Mac. Kadar pengangguran bulan April kekal pada tahap 5.7%. Bilangan jam bekerja telah berkurangan dalam semua sektor ekonomi Australia (-17.9 juta), yang menunjukkan penurunan dalam kadar pekerjaan.

Dolar Australia adalah masih di bawah tekanan daripada penurunan harga logam dan bijih besi, barang-barang eksport utama ekonomi Australia. Kenaikan jangkaan kadar faedah meningkat sebanyak Fed kita pada bulan Jun mempunyai kesan negatif terhadap selera risiko pelabur yang meletakkan tekanan di pasaran saham dan Mata Wang komoditi.

Selepas pengurangan kadar faedah di Australia pada awal bulan ini hingga 1.75%, pasangan AUD/USD telah jatuh sebanyak 400 mata pada masa ini. Memandangkan kemungkinan merendahkan yang lain dalam kadar faedah, pasangan AUD/USD akan terus merosot.

Oleh itu, dalam tempoh sebulan atau lebih awal lagi, AUD/USD pasangan boleh mencapai tahap 0.7000.

Semalam pada (15:15 GMT + 2), Encik Stanley Fischer US Fed Naib Pengerusi di New York akan memberikan ucapan. Jika Encik. Fisher menyokong kadar kenaikan pada bulan Jun, ia boleh mencetuskan lagi pertumbuhan dalam USD.

AUD/USD: dalam sebulan pasangan boleh sampai ke tahap 0.7000 Analisis fundamental 19.05.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas