Adalah dijangkakan bahawa Indeks akan terus merosot selepas pembebasan minit mesyuarat Fed April ini selepas pelepasan minit April di makan Mesyuarat semalam, yang menunjukkan peningkatan peluang kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat pada bulan Jun, indeks saham Amerika mengalami kerosakkan.

Eksekutif Amerika Syarikat diberi makan pula tidak straightforwardly menunjukkan hasrat untuk menaikkan kadar pada bulan Jun, tetapi mereka memberi untuk memahami bahawa ia mungkin berlaku jika statistik AS akan menjadi positif.

Menurut minit jika Ekonomi Statistik pada Q2 menunjukkan peningkatan pertumbuhan ekonomi dan pasaran buruh dan kadar inflasi akan mendekati tahap sasaran 2%, ia akan menjadi sesuai untuk menaikkan kadar faedah pada bulan Jun.

Sebelum pengumuman minit, niaga hadapan dana Fed menunjukkan kebarangkalian 19% peningkatan dalam kadar faedah pada bulan Jun. Selepas pembebasan minit peluang telah berkembang sehingga 30%. Malam Rabu peniaga-peniaga telah meningkatkan peluang kenaikan kadar pada bulan Julai sehingga 56% daripada 20% pada hari Selasa.

Indeks USD WSJ, yang mencerminkan harga USD berbanding sebakul matawang 16, meningkat pada hari Rabu sebanyak 0.7% kepada 87.44 (ketinggian 2 bulan).

Kadar hasil bagi 10 tahun U.S. Bon Perbendaharaan telah berkembang sehingga 1.85% daripada 1.75% selepas pembebasan minit, manakala saham-saham Syarikat-syarikat kewangan di S & P500 telah berkembang sebanyak 1.9%. Peningkatan tertinggi dizahirkan oleh Indeks Dow Jones Industrials, J.P. Morgan Chase & Co. dan Goldman Sachs Group.

Dalam menjangkakan kenaikan kadar faedah di AS pada bulan Jun, USD akan terus mengukuhkan pasaran kewangan, manakala indeks saham akan menolak.

Penurunan harga minyak dan komoditi logam berharga, terutamanya dalam emas, juga menjadi saksi daripada pertambahan permintaan untuk USD.

Walau bagaimanapun, dalam kes negatif AS makroekonomi data, trend ini mungkin berubah.

S & P500: indeks saham dunia semakin menurun. Analisis fundamental 19.05.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas