Sejak pembukaan perdagangan Isnin ini, trend USD yang berbeza. Dalam berpasangan dengan paun USD semakin berkembang, kerana keputusan undian pendapat umum sebelum referendum. USD jatuh dalam pasangan yang lain.
Pasangan EUR/USD telah juga meningkat selepas dua hari berkurangan minggu lepas. Walau bagaimanapun, peningkatan pasangan EUR/USD adalah mungkin hanya pembetulan, yang berikut selepas penurunan sebelumnya. Pasangan kekal di bawah tekanan disebabkan oleh faktor-faktor asas dan penunjuk ekonomi makro yang lemah di zon Euro.
Presiden European Central Bank, Mario Draghi berkata, pada hari Khamis di Brussels bahawa walaupun beberapa insentif merasures, antara kadar faedah yang negatif hingga bon membeli program bagi jumlah beberapa trillion Euro, usaha ECB akan brining hanya keputusan yang tidak signifikan. Kadar inflasi adalah masih jauh di bawah paras sasaran sebanyak 2%. Bulan lepas kadar inflasi adalah pada tahap-0.1%.

Hari ini, wakil Bank Pusat Eropah dan Ketua penyelidikan, Encik. Weidmann mengatakan bahawa polisi Bank Pusat Eropah yang lembut adalah sesuai, diberikan lemah ramalan harga; Walau bagaimanapun, kesan-kesan sampingan dari dasar monetari yang lembut semakin meningkat sepanjang masa.
Walau bagaimanapun, Bank Pusat Eropah berhasrat untuk mengekalkan kadar faedah dalam zon Euro pada tahap terendah walaupun selepas selesai program QE di zon Euro.
Perbezaan dalam dasar-dasar kewangan di Amerika Syarikat dan dalam zon Euro akan terus menjadi salah satu faktor utama, antaranya, yang menghalang kenaikan pasangan EUR/USD.
Dalam ketiadaan berita penting hari, dinamik yang positif bagi pasangan EUR/USD adalah mungkin berterusan. Walau bagaimanapun, bermula dari hari Selasa, peniaga hendaklah berhati-hati apabila membuka posisi panjang pada pasangan. Walaupun kemungkinan kenaikan kadar AS pada bulan Jun adalah sangat rendah, pelabur hendaklah disediakan untuk Mesyuarat keputusan kami Fed dan kadar faedah pada hari Rabu (20:00 GMT + 2). Peniaga-peniaga dijangka dapat mengurangkan kedudukan pendek pada US dollar.

EUR/USD: Pasangan sedang menjalani pembetulan menaik. Analisis fundamental pada 13.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas