Walaupun pergolakan yang tinggi dalam pasaran kewangan, yang disebabkan oleh berita samar-samar dan perangkaan makro-ekonomi dan jangkaan keputusan kadar faedah yang kami Fed, permintaan emas kekal tinggi dikalangan para pelabur.
Harga emas telah meningkat sejak awal bulan dan untuk minggu ketiga berturut-turut. Harga penutup Ogos niaga hadapan pada COМEX Jumaat lepas telah meningkat sebanyak 0.3% sehingga 1275.90 USD setiap troy auns.
Hari ini, harga emas terus berkembang, selepas memecahkan jurang pagi, disebabkan oleh pengkalan data yang tidak baik di jualan runcit Cina Mei.
Kejatuhan Kerajaan bon kadar hasil seluruh dunia, dan ketidakpastian dalam ekonomi global memaksa peserta pasaran untuk membeli emas sebagai aset Peti Deposit Keselamatan. Hasil ke atas bon kerajaan Jerman, UK dan Jepun jatuh ke rekod terendah.

Peluang British keluar dari EU dan kemungkinan pengagihan semula sumber-sumber kewangan di dunia yang boleh diikuti selepas kejadian ini, menyebabkan peningkatan permintaan terhadap emas. Keputusan kadar faedah Bank Jepun, Bank of England dan Bank Negara Swiss minggu ini, juga akan menyumbang kepada pertumbuhan harga emas sebagai aset Peti Deposit Keselamatan.
Kemungkinan daripada kenaikan kadar faedah Amerika Syarikat pada bulan Jun adalah sangat rendah. Jangkaan kenaikan kadar pada bulan Julai telah menurun sehingga 20%.
Tahap rendah kadar faedah adalah biasanya menggalakkan untuk kenaikan harga emas, sebagai melabur dalam logam berharga ini membawa dividen. Sekiranya kadar faedah tinggi emas tidak boleh bersaing dengan aset-aset tersebut seperti bon Perbendaharaan, yang boleh membawa keuntungan yang tinggi.

Ianya berkemungkinan bahawa harga emas akan terus berkembang. Adalah dinasihatkan untuk membuka kedudukan panjang emas. Dan ia seolah-olah bahawa kedudukan panjang akan lebih banyak lebih baik dalam jangka panjang, berbanding di dalam jangka sederhana, yang disokong oleh fakta Bank Persekutuan Rusia dan George Soros seorang jutawan telah membeli emas tempahan.

XAU/USD: Permintaan emas yang tinggi analisis Fundamental pada 13/06/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas