Terlebih dahulu peristiwa penting akan datang dan hendaklah pelabur lebih berhati-hati dan lebih suka untuk membeli emas, matawang yen dalam USD, serta juga kerajaan bon kerana mereka adalah aset Aman. Hari ini, (20:00 GMT + 2) kami Fed kadar faedah keputusan akan diketahui. Adalah dijangkakan bahawa kadar akan kekal pada tahap sebelumnya sebanyak 0.5%. Indeks saham AS telah merosot untuk beberapa sesi berturut-turut. Penurunan Indeks Eropah adalah lebih penting. StoxxEurope600 telah hilang 1.9%, dan sesi buat lima Indeks menurun sebanyak 7.4%.

Kebarangkalian di UK keluar dari EU boleh mencipta panjang tempoh ketidaktentuan atas aset-aset Eropah. Pemulihan ekonomi negara yang perlahan kini, akan diperlekehkan.

Ketidakpastian tentang peristiwa yang berlaku akan datang dalam minggu ini juga merupakan syarikat-syarikat bersekutu dengan Mesyuarat tiga penting Bank Pusat (USA, UK dan Jepun). Data yang samar-samar mengenai keadaan ekonomi global, serta referendum di UK keahlian dalam Kesatuan Eropah meningkatkan permintaan bagi aset Peti Deposit Keselamatan-syurga dan tentera pelabur mengeluarkan wang daripada aset berisiko.

Di penghujung hari Selasa Indeks Dow Jones Industrial telah jatuh sebanyak 0.3% kepada mata 17674.82, S & P500 - sebanyak 0.2% kepada 2075.32 Mata, komposit Nasdaq - sebanyak 0.1% kepada 4843.55 mata. Pemimpin-pemimpin penurunan akan saham-saham Syarikat-syarikat kewangan.

Indeks S & P500 telah menurun pada hari Selasa bagi sesi berturut-turut yang keempat, iaitu penurunan kuat sejak bulan Februari. Pengurangan harga minyak, yang telah juga berterusan untuk sesi yang keempat berturut-turut, membawa kepada penurunan dalam harga saham Syarikat-syarikat minyak AS, menggubah Indeks ini. Ogos hadapan minyak mentah purata Nikkei Tokyo secara pada ais di London yang jatuh pada harga USD 49.07 setong, iaitu paras terendah sejak awal Jun.

Harga spot emas pada bulan Jun telah meningkat sebanyak USD 70, sehingga 1285.00 USD per auns, cuba untuk mencapai paras tertinggi hari berhampiran tahap 1300.00.

Peningkatan permintaan bagi bon-bon kerajaan membawa kepada penurunan dalam keuntungan mereka. Hasil ke atas bon Perbendaharaan kita 10 tahun yang jatuh kepada 1.611% daripada 1.616% pada hari Isnin; hasil dari bon kerajaan 10 tahun di Jerman yang jatuh di bawah sifar (sehingga-0.027%) buat pertama kalinya.

Ianya seolah-olah bahawa pasaran kewangan global dan indeks saham akan berada di bawah tekanan melalui sentimen negatif kalangan pelabur sehingga keputusan semua acara-acara akan diketahui.S & P500: Empat hari penurunan Indeks. Analisis fundamental pada 15.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas