Sebelum referendum keahlian akan datang di UK negara di Kesatuan Eropah, perdagangan aktiviti di pasaran dunia telah menurun. Pelabur yang menunggu keputusan pengundian di UK, yang akan diketahui pada hari Jumaat pada jam 04:00 (GMT + 2), dan hanya selepas ini mereka akan membuat ketara perubahan portfolio.

Keputusan undian lepas di UK menunjukkan bahawa bilangan penyokong negara keluar dari EU dan orang-orang yang akan mengundi untuk meneruskan British keahlian Kesatuan adalah hampir sama. Walau bagaimanapun, bilangan orang-orang yang memilih untuk kekal di Kesatuan Eropah adalah lebih besar sedikit. Fakta ini telah mengukuhkan pasaran saham Eropah. Indeks British FTSE 100 ditutup pada hari Selasa dengan peningkatan sebanyak 0.4%.

Pada akhir sesi Asia hari ini, Shenzhen komposit meningkat sebanyak 1.7%, harga ChiNext - sebanyak 2.5%, komposit Shanghai - 0.9%, Jepun Nikei stok purata menurun sebanyak 0.6%.

Pada hari Selasa, pedagangan pasaran saham AS adalah agak suram. Saham AS Indeks kekal dalam julat yang sempit untuk hari kedua, harga indeks S & P500 terletak berhampiran tahap 2085.0.

Dalam ucapan beliau pada hari Selasa, ketua kerajaan AS, Puan. Janet Yellen mengulangi bahawa pertumbuhan pengeluaran, pengambilan, pelaburan dan keuntungan Syarikat telah berhenti atau perlahan, yang tidak membenarkan kerajaan persekutuan untuk menentukan tempoh kenaikan kadar yang seterusnya. Lembut nada ucapan beliau disokong pasaran saham Amerika Syarikat; Walau bagaimanapun, para pelabur perhatian ditumpu kepada referendum di UK. Dalam masa terdekat, situasi di pasaran Eropah, serta yang lain bergantung pada hasil referendum

Pembiaya dengan George Soros yang berkata dalam artikelnya di "Penjaga" bahawa jika Inggeris keluar dari Kesatuan Eropah, paun akan mendadak jatuh. Soros berkata bahawa penurunan akan lebih cepat berbanding pada tahun 1992, Bilakah beliau memperoleh kira-kira satu bilion USD dengan menjual Mata Wang British.

Adalah dijangkakan bahawa penurunan pasaran saham British dan Eropah tidak akan sangat dramatik.


S & P500: Aktiviti pelabur semakin merosot. Analisis fundamental pada 22.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas