Selama dua hari berturut-turut, pasaran minyak berada di bawah tekanan dan harga minyak jatuh selepas UK referendum.

Sejak pagi Selasa, minyak telah didagangkan pada harga $47.55 setong. Walau bagaimanapun, harga minyak masih tidak berada dalam trend menaik. Permintaan minyak di Eropah mungkin menolak menjangkakan penurunan mendadak aktiviti perindustrian negara-negara Eropah dan juga kerana keluar dari UK dari Kesatuan Eropah.

Harga minyak yang berada di bawah tekanan daripada banyak faktor lain, termasuk peningkatan bilangan pelantar penggerudian beroperasi di Amerika Syarikat, pengeluaran minyak syal yang anda mungkin menyambung dan meneruskan lebihan bekalan minyak di dunia.

Walau bagaimanapun, harga minyak memberi impak yang positif dari pendapat peserta pasaran yang kerajaan persekutuan AS akan menjauhkan diri dari menaikkan kadar faedah AS tahun ini. Jadi, pasaran niaga hadapan sudah telah ditubuhkan 17% mungkin penurunan dalam kadar faedah di AS pada Mesyuarat persekutuan pada bulan November.

Hari ini pada 22:30 (GMT + 2) Amerika Petroleum Institute (API) akan menyiarkan Laporan mengenai perubahan dalam minyak AS rizab bagi minggu lepas, esok pada 16:30 Jabatan Amerika Syarikat tenaga akan mengeluarkan laporan mingguan minyak dan minyak Stok barangan di gudang AS. Pengurangan dalam stok minyak akan menyokong harga minyak dan sebaliknya.

Purata Brent: harga minyak semakin meningkat.  Analisa Fundamental  28.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas