Sebenarnya, UK menghadapi krisis ekonomi, Perlembagaan dan politik. Sementara Great Britain cuba untuk menentukan masa depan hubungan dengan EU, prospek paun dan Euro akan suram. Pasaran saham global secara perlahan-lahan pulih selepas penurunan mendadak disebabkan oleh hasil UK referendum. Pada masa lalu dua sesi: Jumaat dan Isnin ini, indeks dunia mengalami kerugian dramatik, mengakibatkan pengurangan modal pasaran saham global oleh 3 trilion USD.

Walaupun aset-aset di Peti Deposit Keselamatan, Yen dan emas masih dalam permintaan yang tinggi di kalangan pelabur, sesetengah daripada mereka menunjukkan selera risiko dan membeli aset-aset berisiko.

Pada sesi penutup Selasa indeks saham Dow Jones Industrial Average meningkat sebanyak 1.6%, S & P500 - sebanyak 1.8%, komposit Nasdaq - sebanyak 2.1%.

Sejak awal hari dagangan pada hari Rabu, indeks saham dunia telah juga berada dalam wilayah positif. Indeks Eropah StoxxEurope600 meningkat sebanyak 3.0% selepas kejatuhan sebanyak hampir 11% di buat dua sesi Jumaat dan Isnin ini.

Indeks FTSE100 di Bursa Saham London sudah melebihi tahap awal bulan ini. Indeks saham AS tidak melakukan yang baik; Walau bagaimanapun, positif dinamik Indeks AS dapat diperhatikan bagi sesi kedua berturut-turut.

Ianya berkemungkinan bahawa kesan referendum UK dalam akan menjadi tidak begitu kuat di Amerika Syarikat, seperti di Eropah dan UK.

Gabenor kerajaan persekutuan AS, Jerome Powell berkata, pada hari Rabu lepas keputusan UK untuk keluar daripada Kesatuan Eropah telah meningkatkan risiko kepada ekonomi global yang rapuh. Walaupun beliau tidak pula menyatakan pendapat Fed mengenai hasil referendum, dia membuat jelas bahawa Bank Pusat AS tergesa-gesa tiada untuk menaikkan kadar faedah. Fakta ini hendaklah mempunyai kesan yang positif di pasaran saham Amerika Syarikat.

Pergolakan dalam pasaran dunia akan diteruskan sehingga proses pemisahan di Eropah ditamatkan; Walau bagaimanapun, ia juga membuka peluang-peluang perdagangan yang baru. Jika pemulihan pasaran berterusan, indeks saham akan naik, memberi peluang mendapat keuntungan yang tinggi.

DJIA: peluang-peluang perdagangan tambahan akan membuka  Analisa Fundamental, 29.06.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas