Harga minyak telah memenangi kembali kerugian yang dialami selepas keputusan UK untuk meninggalkan EU, yang diumumkan Jumaat lepas. Berita ini menurunkan selera risiko pelabur dan peningkatan perhatian mereka kepada aset Peti Deposit Keselamatan. Walau bagaimanapun, minggu ini, minyak mentah Brent secara purata meningkat 3.8% dan kembali ke tahap USD 50.00 setong.

Semalam kenyataan Ketua Bank England (17:00 GMT + 2) pada musim panas adalah perlu untuk memudahkan dasar monetari di UK, dan bahawa Jawatankuasa dasar kewangan akan mengambil segala langkah yang perlu untuk mengekalkan kestabilan pada mesyuarat pada Selasa depan, telah menimbulkan kenaikan indeks saham, terutamanya Indeks di Bursa Saham London FTSE100 , dan harga minyak.

Encik Carney berjanji untuk menjalankan operasi ILTR mingguan sehingga September.

Kemudian, harga minyak telah menerima sokongan daripada satu kenyataan daripada wakil kerajaan persekutuan AS, James Bullard, yang menjangkakan bahawa KDNK di Amerika Syarikat akan tumbuh sebanyak 2% dalam tempoh 2.5 tahun. Encik Bullard juga mengatakan bahawa kenaikan dalam USD yang disebabkan oleh Brexit akan lebih lancer kerana disebabkan oleh kadar jangka panjang yang rendah. Encik Bullard juga memberi kepada memahami bahawa Amerika Syarikat akan mematuhi dasar monetari yang lebih lembut.

Kini pasaran yang menggabungkan peserta dalam harga sekurang-kurangnya satu kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat. Jangkaan pasaran niaga hadapan daripada penurunan dalam kadar faedah di Amerika Syarikat pada bulan November telah mencapai 17%. CME Kumpulan menunjukkan bahawa jangkaan pasaran terhadap penurunan dalam kadar faedah di Amerika Syarikat menjelang Disember 5% sahaja.

Walau bagaimanapun, ketidaktentuan mengenai kesan kemungkinan Brexit ekonomi global mungkin mempunyai kesan pada permintaan untuk minyak dan harga minyak.

Arab Saudi telah menurunkan harga rasmi jualan minyak (OSP) bagi bulan Ogos bagi Amerika Syarikat, negara-negara Asia dan rantau Mediterranean.

Hari ini peningkatan dalam jumlah operasi penggerudian pelantar di, kemungkinan pengeluaran syal minyak di Amerika Syarikat, meneruskan lebihan bekalan minyak di dunia, tahap stok minyak AS yang masih berada di paras tertinggi dalam sejarah 500 juta tong dan peningkatan risiko bagi Eropah dan ekonomi dunia yang berkaitan dengan Brexit adalah faktor negatif utama untuk pasaran minyak pada masa ini.

Minyak Brent: harga telah mendapatkan kembali selepas Brexit 01/07/2016. Analisis fundamental
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas