Khamis lepas Ketua Bank England Encik Carney berkata bahawa UK mungkin perlu lebih banyak meredakan kewangan dengan musim panas. Encik Carney juga berkata bahawa pihak Bank mempunyai sebilangan alat-alat tambahan untuk menyokong ekonomi dan sistem perbankan di negara ini.

Ucapan oleh Encik Carney disebabkan penurunan pasangan ke paras terendah, dicapai pada "Jumaat Hitam" selepas pengumuman keputusan pungutan suara.

Walaupun Menteri Kewangan Encik Great Britain. George Osborne cuba untuk meyakinkan peserta pasaran, mengatakan bahawa ekonomi British yang kuat dan masih tidak stabil, dan Bank-Bank Malaysia dan sistem kewangan di UK boleh menangani keadaan, paun terus jatuh dalam pasaran Mata Wang.

Semalam, institusi-institusi kewangan di Amerika Syarikat pula tidak bekerja kerana hari kemerdekaan di negara ini. Aktiviti pasaran adalah lembap.

Semalam, GBP/USD pasangan meningkat sebanyak 40 mata. Walau bagaimanapun, pada sesi pembukaan hari ini, trend "bearish" pasangan disambung semula.

Hari ini, selepas pelancaran laporan kestabilan kewangan, di mana Bank England dengan bantuan Jawatankuasa dasar kewangan interim akan menilai prospek kestabilan sektor kewangan UK pada 11:30 (GMT + 2), Ketua Bank England Mark Carney akan membuat ucapan pada pukul 12:00.

Pasaran menjangkakan bahawa di dalam ucapan beliau Encik Carney akan mengesahkan rancangan Bank untuk melembutkan dasar kewangan dalam negara.

Jika tidak, GBP/USD boleh menaik. Walau bagaimanapun, sentimen yang lembab adalah sangat kuat di pasaran.

Kemudian, pada 16:00 GMT + 2 AS statistik pengeluaran pesanan Mei diketahui; pada penghujung hari, di 20:30 GMT + 2, wakil kerajaan persekutuan AS, William Dudley akan bercakap tentang peluang yang rendah untuk meningkatkan kadar faedah di Amerika Syarikat pada tahun ini.

Membeli kedudukan pada pasangan GBP / USD tidak digalakkan.

GBP/USD: Ucapan oleh Ketua Bank England, Mark Carney.  Analisis fundamental bagi 05.07.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas