Keputusan untuk mengekalkan kadar faedah UK pada 0.5% yang diterima pakai oleh Bank England mengejutkan peserta pasaran kewangan, seperti yang mereka harapkan bahawa Bank England akan mengurangkan kadar faedah selepas keluar dari UK dari Kesatuan Eropah. Program pembelian aset juga ditinggalkan pada tahap 375 bilion paun. Yang berikut sehingga semua Bank England berkata bahawa majoriti daripada Jawatankuasa Dasar Monetari (MPC) dari Bank England menjangka dasar monetari meredakan pada bulan Ogos.

Dalam hal ini ia akan menjadi penarik untuk mendengar Perutusan dalam Mark Carney Gabenor Bank England, yang dijadualkan untuk hari ini (14:00 GMT + 2). Selepas UK referendum Mark Carney berkata bahawa meredakan dasar monetari yang lebih akan diperlukan di seluruh negara pada musim panas. Beliau juga berkata bahawa penurunan boleh diperkenalkan pada mesyuarat yang akan datang daripada pihak bank.

Walau bagaimanapun, ia ternyata bahawa musim panas dan mesyuarat yang akan datang - tidak bererti pada bulan Julai. Keputusan bank untuk meninggalkan kadar faedah yang tidak berubah pada paun mendadak jatuh di pasaran Mata Wang, terutama terhadap Yen dan USD, dan juga berbanding dolar Amerika Syarikat. NZD yang secara mendadak merosot hari selepas berita bahawa RBNZ akan membentangkan penilaian keadaan ekonomi di New Zealand pada 21 Julai dan disebabkan oleh perubahan keadaan kewangan negara yang baru disebabkan oleh perkembangan di Eropah yang berkaitan dengan Brexit.

Semalam, pasangan GBP / USD telah berkembang sebanyak 200 mata. Dalam kajian kami semalam, kami menyebutkan bahawa "Jika Bank England mengekalkan kadar faedah yang tidak berubah pada 0.5%, paun akan meningkat secara mendadak. Pasangan GBP/USD boleh membesar sebanyak 200 mata." Semalam keputusan pasangan meningkat sehingga mata 330 semalam, sehingga ke peringkat pembukaan, tapi kemudian jatuh, tutup hari dagangan semalam pada tahap 1.3340, berita terkini dari Bank England yang "majoriti Jawatankuasa menjangkakan lebih banyak dasar monetari yang meredakan pada bulan Ogos."

Dengan dibukanya hari perdagangan hari ini Pound terus rally, namun pada pembukaan sesi Eropa, Pound dan pasangan GBP/USD akan turun. Sekarang, banyak ekonom berharap bahwa pada bulan Agustus Bank Inggris akan menurunkan suku bunga sebesar 25 basis poin, menjadi 0.25% dan akan meningkatkan program pelonggaran kuantitatif dengan 100 miliar pound, naik menjadi 475 miliar pound, meskipun langkah-langkah ini dapat diimplementasikan dalam beberapa langkah.

Harapan lebih banyak dasar monetari yang meredakan pada bulan Ogos, ketidakpastian tentang prospek masa depan ekonomi British selepas Brexit boleh meningkat lagi dalam paun.

Ia adalah sangat berkemungkinan bahawa semalam tinggi pada tahap 1.3480, boleh hanya tahap tempatan dan pasangan GBP/USD akan terus merosot ke paras terendah 31 tahun di peringkat 1.2900 dan 1.2800.

GBP/USD: Keputusan Bank England mengejutkan para pelabur. Analisa Fundamental, 15.07.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas