Minggu lepas, indeks saham Amerika naik: pada hari Khamis, Semua tiga Indeks, DJIA, D & P500 Nasdaq telah mencapai tahap yang tertinggi dalam tempoh satu hari. S & P500 ditutup pada rekod tertinggi kali Kesembilan tahun ini, dan DJIA - untuk lapan kali berturut-turut. Jumaat lepas, Indeks Komposit Nasdaq berkembang sebanyak 4.5 mata mendapat 0.2% minggu dan mencapai tahap 5232.00. Harga penutup sebanyak komposit Nasdaq Jumaat lepas telah mencapai keempat tahap tertinggi tahun ini.

Indeks Nasdaq100, yang menggabungkan 100 U.S. terbesar dan Syarikat-syarikat bukan kewangan antarabangsa, telah mengalami pertumbuhan mantap untuk 8 minggu berturut-turut. Indeks ini merangkumi syarikat-syarikat dalam sektor perindustrian utama, termasuk perkakasan komputer dan perisian, telekomunikasi, perniagaan runcit / borong perdagangan dan Bioteknologi, tetapi tidak termasuk sekuriti kewangan dan Syarikat-syarikat pelaburan.

Peningkatan dalam selera risiko pelabur dan permintaan bagi aset berisiko adalah disebabkan oleh kenaikan harga minyak, pengenalan dasar monetari meredakan oleh banyak bank-bank pusat di dunia dan berterusan keengganan Fed kami untuk menaikkan kadar faedah.

Kebarangkalian untuk kenaikan kadar di Amerika Syarikat pada bulan September kini dianggarkan sebanyak 12%. Nampaknya mungkin bahawa kadar akan dinaikkan sebanyak 0.25% pada bulan Disember. Hadapan bagi kenaikkan kadar faedah kerajaan persekutuan AS menunjukkan kebarangkalian 42-45% daripada kenaikan kadar bulan Disember.

Minggu lepas data runcit jualan Amerika Syarikat yang lemah bagi bulan Julai, serta KDNK pada Q2 dan produktiviti buruh mengesahkan pendapat para pelabur bahawa kerajaan AS akan meneruskan dasar monetari meredakan. Fakta ini boleh mencetuskan kenaikan indeks saham dan bon-bon kerajaan Amerika Syarikat dan penurunan USD. Khamis lepas, yang hasil Perbendaharaan 10 tahun Amerika Syarikat jatuh kepada 1.515% daripada 1.575%.

Banyak penyertaan pasaran percaya bahawa indeks saham boleh terus meningkat, walaupun mereka sudah mencapai ketinggian sejarah yang baru.

Minggu ini minit mesyuarat FOMC (Jumaat 21:00 GMT + 3) akan dikeluarkan.

Minit mensyuarat adalah sangat penting untuk menentukan masa depan dasar kewangan dan prospek kadar kenaikan di Amerika Syarikat, yang mempunyai impak yang kuat di pasaran saham.

NQ100: Indeks akan cenderung untuk menaik.  Analisa Fundamental, 15.08.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas