Walau bagaimanapun, emas akan terus berada dalam permintaan yang baik selepas ucapan hari Isnin kami Fed wakil Lael Brainard, yang berkata bahawa terdapat Taman ditolak untuk menaikkan kadar faedah dan peningkatan dalam pasaran buruh tidak mempunyai kesan positif ke atas inflasi, USD jatuh mendadak di pasaran. Pelabur percaya bahawa bahawa Fed akan memastikan kadar faedah tidak berubah pada bulan-bulan yang akan datang selepas Perutusan Lael Brainard.

Kadar Hadapan bagi kadar faedah dana Persekutuan menunjukkan kebarangkalian 15% kenaikan kadar bulan ini, berbanding 24% pada hari sebelumnya.

Kerana pernyataan yang dibuat oleh Brainard, US indeks saham dan harga emas berubah arah pergerakan dan selepas penurunan pada akhir sesi Asia pada hari Isnin yang harga naik kemudian dan sebahagiannya kembali kerugian Jumaat lepas.

Penyata Brainard dan ini bertentangan dengan pernyataan yang dibuat oleh Presiden Persekutuan Boston Encik Rosengren, yang berkata Jumaat lepas bahawa terdapat semua alasan untuk dasar monetari, mengetatkan, yang membantu mengelakkan kepanasan ekonomi. Kenyataan ini menyebabkan gelombang jualan dalam pasaran saham.

Dengan pembukaan hari ' perdagangan hari, USD telah memperolehi kerugian semalam dan harga emas menurun secara perlahan-lahan untuk menyokong tahap $1326.00 seaun. Jangkaan kadar faedah yang rendah telah menyokong harga emas, kerana emas tidak akan menghasilkan pendapatan faedah dan tidak boleh bersaing dengan aset berisiko, yang membawa pendapatan.

Sekiranya berlaku peningkatan kadar faedah di Amerika Syarikat, emas akan kehilangan daya tarikan pelaburan, memberi laluan kepada USD dan Peti Deposit Keselamatan-syurga aset seperti bon-bon kerajaan. Pengukuhan dalam USD menjadikan harga emas yang disebutkan dalam Mata Wang AS kurang menarik bagi pemegang-pemegang Mata Wang lain, kerana kos pinjaman pemerolehan dan menyimpan berkembang.

Walau bagaimanapun, permintaan emas akan disokong oleh kerana kecenderungan untuk menurunkan kadar faedah oleh beberapa Bank Pusat di dunia, yang bermatlamat untuk tambahan dasar monetari yang meredakan, dan juga disebabkan oleh ketidaktentuan ekonomi global yang berterusan.

Hari ini, yang "tenang perintah" akan mula berkuat kuasa, yang bermaksud bahawa komen awam akan diharamkan sebelum Mesyuarat the Fed pada September 20-21.

Pada pukul 12:00 (GMT + 3) Ketua Bank Pusat Eropah, Mario Draghi akan memberikan ucapan. Komen beliau biasanya mempunyai pengaruh yang kuat ke atas pasaran kewangan. Jika komen beliau akan berbeza daripada ucapan beliau Khamis pergolakan dalam pasaran secara mendadak akan meningkat.

XAU/USD: Ucapan oleh Lael Brainard menjejaskan pasaran kewangan.    Analisis fundamental 13/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas