Semalam kenyataan oleh wakil Persekutuan Lael Brainard telah membawa kepada penurunan USD berbanding Mata Wang utama, komoditi dan matawang komoditi seperti dolar Kanada, Australia dan New Zealand.

Puan Brainard berkata bahawa dasar monetari yang ketatkan nampaknya kurang berasaskan disebabkan oleh keadaan dalam pasaran buruh, dan keadaan semasa hal ehwal memerlukan pendekatan berhati-hati terhadap isu ini.

Wakil-wakil persekutuan yang lain, seperti Persektuan Atlanta Presiden Dennis Lockhart Presiden dan Presiden Minneapolis Persekutuan Neil Kashkari juga menunjukkan bahawa terdapat yang tidak segera perlu untuk menaikkan kadar dalam masa terdekat.

Pada hari Rabu (01:45 (GMT + 3) data pada akaun semasa imbangan pembayaran di New Zealand untuk Q2 akan diterbitkan; pada hari Khamis (01:30 dan 01:45 (GMT + 3) - Indeks aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan (PMI) di New Zealand bagi bulan Ogos. Indeks ini menunjukkan syarat-syarat dalam persekitaran perniagaan di negara dan dianggap sebagai satu petanda yang penting keadaan ekonomi secara keseluruhan. Di New Zealand KDNK untuk Q2 juga menjadi terkenal pada masa ini.

Petunjuk yang sebelumnya adalah positif. Dalam KDNK Q1 New Zealand meningkat sebanyak 0.7% secara bulanan dan 2.8% secara tahunan, PMI dalam sektor pembuatan adalah pada tahap 55.8 pada bulan Julai. Peningkatan indeks di atas 50 mata menunjukkan peningkatan aktiviti kewangan, yang merupakan faktor positif untuk NZD itu.

Jangkaan bagi kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat telah berkurangan, dan, dalam kes data positif dari New Zealand, pasangan NZD/USD boleh terus meningkat. Kadar faedah keputusan yang dibuat di Amerika Syarikat dan New Zealand akan diketahui pada 21 dan 22 September masing-masing.

NZD/USD: Jangkaan kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat telah berkurangan.  Analisis fundamental 13/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas