Penyiaran perangkaan makro-ekonomi Australia yang penting dijangka esok. Pada 04:00 (GMT + 3) Institut Melbourne laporan akan dibentangkan, yang akan menunjukkan kepada pengguna jangkaan inflasi bagi tempoh 12 bulan akan datang. Indeks positif akan menjadi faktor positif dalam AUD. Pada bulan Ogos, Indeks adalah pada tahap 3.5%, yang adalah di atas ramalan.

Pada 04:30 data pasaran buruh Australia bagi bulan Ogos akan diketahui. Penerbitan data ini akan meningkatkan pergolakan dalam posisi AUD, termasuk pasangan AUD/USD.

Pasangan AUD/USD telah merosot sejak pertengahan minggu lepas. Penurunan adalah dicetuskan oleh ketiadaan tindakan daripada Bank Pusat Eropah, untuk menutup kedudukan pendek USD dan penurunan harga minyak. Tidak ramai peserta pasaran menjangkakan OPEC akan dapat mencapai satu perjanjian untuk membekukan pengeluaran minyak di Mesyuarat bulan ini di Algeria

Menurut ramalan daripada Bank Negara Australia kadar inflasi akan menjadi rendah di seluruh negara dalam masa terdekat. Penunjuk inflasi, seperti jumlah jualan runcit bagi bulan Ogos dan kos pengeluaran dalam sektor swasta bagi Q2 adalah lemah (0.0% dan-5.4% masing-masing). Bank rizab Australia telah memperkenalkan dasar monetari yang meredakan bulan Mei dan pada bulan Ogos, mengurangkan kadar ke tahap 1.5% dari 2.0%, yang telah disimpan tidak berubah sejak April lepas.

Bank rizab Australia boleh mengurangkan kadar sekali lagi pada 4 Oktober pada mesyuarat RBA berikutnya, atau pada bulan November untuk merangsang pertumbuhan ekonomi jika inflasi kekal rendah, yang akan menjadi satu faktor negatif dalam AUD. Kebarangkalian kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat pada September 21 semakin meningkat, yang menyebabkan pengukuhan USD di pasaran.

Ia adalah sangat berkemungkinan bahawa pasangan AUD/USD akan terus merosot, sekurang-kurangnya sehingga Mesyuarat Persekutuan pada 20-21 September.

AUD/USD: Data pasaran Buruh Australia  Analisis fundamental 14/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas