Seperti yang dijangka, semalam, Bank Negara Swiss meninggalkan kadar deposit tidak berubah pada tahap 0.75% dan tradisional dinyatakan bahawa pihak Bank akan melakukan campur tangan dalam pasaran pertukaran asing jika perlu boleh.

Julat bagi kadar faedah 3 bulan LIBOR juga kekal tidak berubah (-0.25% kepada-1.25%). Penyata yang disertakan, SNB itu berkata bahawa kadar faedah yang negatif dan kenyataan mengenai kemungkinan campur tangan dalam pasaran Mata Wang oleh Bank bertujuan mengurangkan daya tarikan Swiss franc, yang harus melegakan tekanan pada Mata Wang di Switzerland.

Selepas pembebasan kenyataan ini, franc Switzerland jatuh di pasaran Mata Wang. Pasangan USD/CHF telah berkembang sebanyak hampir 20 mata dalam masa sejam, ketahanan utama mencapai tahap 0.9760. Di SNB tradisional dinyatakan menyokong kadar pertukaran rendah Swiss franc, memandangkan bahawa Mata Wang Negara overvalued. SNB yang mempunyai hak untuk campur tangan dalam pasaran matawang untuk mengurangkan permintaan yang berlebihan untuk franc Switzerland.

SNB tersebut telah tidak pernah dimaklumkan tentang rancangan untuk melakukan campur tangan tukaran asing sama ada sebelum atau selepas campur tangan. Ia adalah jelas bahawa fakta ini menghalang pembelian agresif franc oleh peserta pasaran.

Berita hari ini akan merangkumi: pada 12:00 GMT + 3 data Eropah (perdagangan kira-kira dalam zon Euro untuk Julai dan indeks harga pengguna di zon Euro bagi bulan Ogos; pada 14:00 GMT + 3 faedah keputusan daripada Bank of England; 15:30 dan 16:15 kita statistik runcit jualan, Indeks Harga Pengeluar, indeks aktiviti perniagaan Persekutuan Philadelphia dalam sektor perkilangan dan data mingguan bilangan permohonan untuk faedah-faedah pengangguran , pengeluaran perindustrian dan penggunaan kapasiti bagi bulan Ogos.

Adalah dijangkakan bahawa ketidakstabilan akan menjadi sangat tinggi secara berpasangan dengan USD, termasuk USD/CHF.

USD/CHF: Swiss National Bank kadar simpanan dikekalkan tidak berubah.  Analisa Fundamental, 15/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas