Selepas perangkaan makro-ekonomi AS yang lemah dibebaskan semalam, USD jatuh di pasaran menjelang akhir hari dagangan. Ia menjadi terkenal bahawa jualan runcit pada bulan Ogos jatuh, serta pengeluaran perindustrian, menunjukkan kelembapan pertumbuhan ekonomi dalam negara.

Pengeluaran industri bagi bulan Ogos dan jualan runcit AS, pengeluaran PMI bagi September dan Indeks Harga Pengeluar lebih rendah daripada ramalan. Data yang lemah telah menimbulkan keraguan di pasaran yang Amerika Syarikat ekonomi adalah cukup kuat untuk menghadapi kenaikan kadar faedah utama pada bulan-bulan akan datang.

Menurut pasaran hadapan bagi kadar faedah persekutuan, kebarangkalian untuk kenaikan kadar ini hanya 12% pada hari Khamis berbanding 15% pada hari Rabu. Kebarangkalian kadar kenaikan pada bulan Disember adalah 46% (berbanding 54 peratus sehari lebih awal). Ianya berkemungkinan bahawa persekutuan akan tidak menaikkan kadar pada mesyuarat yang akan datang, meninggalkan peluang ini untuk mesyuarat pada bulan Disember.

Indeks saham utam AS meningkat secara mendadak semalam dan ini disebabkan oleh pengurangan jangkaan kadar kenaikan di Amerika Syarikat. Turun naik kembali ke pasaran saham. Indeks Dow Jones Industrial Average meningkat 1%, komposit Nasdaq oleh 1.5%, S & P500 sebanyak 1%, indeks Nasdaq100, yang merangkumi 100 U.S. yang terbesar dan syarikat bukan kewangan antarabangsa disenaraikan di Bursa saham Nasdaq, telah berkembang sebanyak 1.7% pada hari Khamis dan ditutup perdagangan berhampiran tahap 4814.0.

Pergolakan dalam pasaran bon juga telah meningkat. Kadar hasil sekuriti Perbendaharaan 10 tahun telah meningkat kepada 1.703% berbanding 1.689% pada hari Rabu.

Walau bagaimanapun, pada hari Jumaat dengan pembukaan hari dagangan USD telah kembali kedudukannya dalam pasaran, dan indeks saham di dunia adalah sedikit menurun.

Hari ini, sesetengah data Amerika Syarikat akan dikeluarkan seperti berikut: pada 15:30 (GMT + 3) - indeks harga pengguna, yang merupakan penunjuk inflasi yang paling penting. Adalah dijangkakan bahawa Indeks akan meningkat sebanyak 1.0% pada bulan Ogos (berbanding +0.8% pada bulan Julai) yang akan menguntungkan bagi USD. Pada jam 17:00 awal Indeks keyakinan pengguna Reuters/Michigan bagi September akan menjadi terkenal. 2011, indeks telah berada dalam aliran menaik. Menurut ramalan Indeks akan berada di tahap 91.0 (menentang 89.8 pada bulan Ogos), yang juga akan menyokong USD.

NQ100: USD jatuh disebabkan oleh data makro-ekonomi AS yang lemah.  Analisis fundamental 16.09.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas