Seperti yang dijangkakan, Khamis lepas, Bank Negara Swiss mengekalkan kadar Deposit pada tahap-0.75%. Julat kadar faedah 3 bulan LIBOR juga kekal tidak berubah (-0.25% kepada-1.25%). penyata di SNB berkata bahawa kadar faedah yang negatif dan Kenyataan Bank Negara tentang kesediaan untuk campur tangan dalam pasaran matawang untuk mengurangkan daya tarikan Swiss franc, yang harus mengurangkan tekanan pada frank. Matawang Switzerland hampir tidak bertindak balas terhadap keputusan ini. Jumaat lepas, USD/CHF meningkat secara mendadak berikutan pengukuhan dalam USD Mata Wang pasangan pasaran.

KERANA ia menjadi dikenali Jumaat lepas, AS indeks harga pengguna (IHP) pada bulan Ogos meningkat sebanyak 0.2%against unjuran sebanyak 0.1%, kenaikan yang kemungkinan peningkatan kadar faedah oleh Fed dalam masa terdekat. Berdasarkan terma-terma Tahunan, indeks sebanyak 1.1% berbanding unjuran sebanyak +1.0%.

Mesyuarat dua hari Kerajaan Persekutuan AS yang akan bermula hari ini dan esok pada jam 21:00 (GMT + 3) kadar faedah keputusan akan diumumkan. Sekarang, kebarangkalian untuk peningkatan kadar adalah 12%. Kebarangkalian untuk kenaikan kadar bulan Disember dianggarkan sebanyak 55%. Perdagangan di pasaran pertukaran asing yang stabil dan lembap, volum dagangan yang rendah. Peniaga-peniaga menjauhkan diri daripada aktiviti dagangan yang aktif lebih awal daripada Mesyuarat tiga Bank-Bank Pusat di Jepun, Amerika Syarikat dan New Zealand.

Mesyuarat yang akan diadakan pada esok pada jam 06:00, 21:00 dan 24:00 (GMT + 3) masing-masing.

Data imbangan perdagangan asing Swiss bagi bulan Ogos dilancarkan semalam. Baki yang positif pada bulan Ogos berjumlah 3.025 bilion Franc, yang lebih tinggi sedikit berbanding pada bulan Julai (2.806 bilion). Data mencadangkan bahawa perdagangan asing Switzerland telah berjaya memberi kesan kukuh kepada Swiss franc bulan lepas. Swiss France berkembang terhadap USD semalam. Walau bagaimanapun, ianya berkemungkinan bahawa pasangan USD/CHF akan perdagangan dalam julat 0.9820 dan 0.9760 hingga 21:00 (GMT + 3) pada hari Rabu.

Pergerakan satu pasangan akan bergantung sepenuhnya pada keputusan-keputusan dan komen yang dibuat oleh Wakil Kerajaan Persekutuan AS. Hari ini ada berita-berita AS yang boleh meningkatkan pergolakan dalam pasangan. Pada 15:30 (GMT + 3) data bilangan pembinaan rumah baru dan permit untuk membina untuk bulan Ogos akan diterbitkan. Indeks ini merupakan indikator penting tentang situasi di pasaran perumahan di Amerika Syarikat. Biasanya, mereka meningkatkan ketidakstabilan untuk di pasaran Mata Wang.

USD/CHF: Lebihan dagangan asing Switzerland pada bulan Ogos adalah lebih tinggi berbanding pada bulan Julai.  Analisis fundamental 20/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas