Dalam Mesyuarat dua hari lepas Persekutuan Amerika Syarikat engekalkan kadar faedah yang tidak berubah. Kadar faedah utama kekal pada tahap 0.5%. Keputusan ini telah diumumkan semalam pada 21:00 (GMT + 3). Walaupun kerajaan persekutuan AS menunjukkan bahawa ada peluang untuk menaikkan kadar faedah sebelum akhir tahun ini, ramai pelabur tidak percaya bahawa ia akan mungkin terjadi. Menurut ramalan negatif, kadar faedah di Amerika Syarikat akan dibangkitkan tidak lebih awal daripada pertengahan tahun 2017 dan sekali lagi pada akhir 2017.

Ekonomi Amerika Syarikat yang mantap, masalah ekonomi global, termasuk kelembapan ekonomi Cina dan Brexit akan menghalang mengetatkan dasar monetari dalam masa terdekat.

Sebagai tindak balas kepada keputusan semalam USD jatuh di pasaran Mata Wang, manakala emas dan Amerika Syarikat indeks saham naik.

Pada akhir dagangan pada hari Rabu Indeks Dow Jones Industrials meningkat sebanyak 0.9%, S & P500 meningkat sebanyak 1.1% dan Nasdaq Composite-sebanyak 1% kepada 6295,18, iaitu paras rekod penutupan. Indeks USD WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding sebakul matawang 16, menurun 0.7%. Indeks Nasdaq100 termasuk 100 terbesar AS dan syarikat bukan kewangan antarabangsa, yang tersenarai di Bursa saham Nasdaq, telah berkembang dengan 1.1% semalam dengan harga penutup pada tahap 4851.0. Hari ini, peningkatan indeks saham AS diteruskan serta penurunan USD.

Berita hari ini adalah seperti berikut: pada 15:30 (GMT + 3) mingguan data permohonan awal pengangguran faedah di Amerika Syarikat, pada jam 16:00 kami perumahan indeks harga untuk Julai akan diumumkan. Pada jam 16:00 Presiden ECB, Mario Draghi akan menyampaikan ucapan beliau. Peniaga perlu berhati-hati apabila berdagang dalam pasaran dalam tempoh Draghi, ucapan, kerana dia terkenal untuk membuat komen-komen, yang menukar arah pergerakan dalam pasaran kewangan. Pada 16:30 Kenyataan Timbalan Ketua Bank England mengenai kestabilan kewangan, ahli Jawatankuasa (MPC) John Cunliffe dasar monetari yang akan membuat ucapan beliau dan pada jam 20:00 - Gabenor Bank England Mark Carney akan menyampaikan ucapan beliau.

Turun naik pasaran yang boleh meningkat dalam tempoh ini.

NQ100: Indeks saham AS naik.  Analisis fundamental 22.09.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas