Sejak pembukaan sesi hari Eropah saham Eropah telah merosot, mengikuti contoh Indeks Amerika. Perhimpunan dua hari disebabkan oleh keputusan Bank Jepun dan Kerajaan Persekutuan AS. Semalam S & P500 meningkat 0.65%, Nasdaq komposit oleh 0.84% dan sehari sebelum harga penutup Indeks tertinggi dicapai untuk kedelapan kalinya tahun ini.

Indeks Dow Jones Industrial Average, yang merangkumi 30 syarikat terbesar di Amerika Syarikat, telah berkembang sebanyak 0.54% pada akhir sesi pada hari Khamis.

Penyata Kerajaan Persekutuan AS bahawa kenaikan kadar faedah akan dijalankan peringkat dengan peringkat, memberi momentum positif kepada pasaran saham Amerika Syarikat.

Janet Yellen berkata pada satu sidang akhbar pada hari Rabu bahawa ada alasan yang kukuh daripada kesan kenaikan kadar faedah, Walau bagaimanapun, pihak Bank membuat keputusan untuk menunggu bukti yang baru lagi kemajuan dalam mencapai matlamat kita.

Menurut niaga hadapan kadar Persekutuan AS, pelabur menganggarkan kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember, sebanyak 57% vs 58% sebelum pengumuman keputusan Mesyuarat Kerajaan Persekutuan AS pada bulan September. Persekutuan AS juga diakui bahawa disebabkan oleh kelembapan ekonomi, kadar faedah boleh diturunkan, dan hakikat ini akan menyebabkan penurunan di Amerika Syarikat matawang, tetapi akan menyokong pasaran saham

Dengan pembukaan hari perdagangan hari ini USD bersembuh di pasaran, mungkin juga disebabkan oleh keuntungan-pengambilan dalam kedudukan pendek di hujung minggu dagangan.

Sejak pembukaan sesi Eropah, indeks saham utama Eropah akan. Di sesi pembukaan Indeks EuroStoxx50 menurun 15 mata dan perdagangan kini di tahap 3034.0 yang dilintasi oleh sokongan penting peringkat (lihat "Analisis teknikal").

Hari tersebut akan menjadi banyak berita Amerika termasuk: pada 16:45 (GMT + 3) - Indeks Markit beli Pengurus (PMI) untuk bulan September, yang merupakan petunjuk bagi aktiviti perniagaan di Amerika Syarikat sektor perkilangan, sebagai sektor perkilangan adalah satu bahagian penting dalam KDNK negara. Rghe peningkatan indeks tersebut di atas 50 menunjukkan pertumbuhan ekonomi dan pengukuhan dalam USD (ramalan adalah 51.9). Jika data akan menjadi lebih baik daripada jangkaan, USD akan menerima tambahan yang semakin pesat pada akhir minggu perdagangan, manakala indeks global akan berada di bawah tekanan tambahan.

EuroStoxx50: pembetulan di dalam pasaran saham.  Analisis fundamental 23/09/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas