USD meningkat semalam selepas minit mesyuarat FOMC dikeluarkan.

Minit menunjukkan bahawa ahli-ahli FOMC mempunyai pendapat yang berbeza mengenai masa dan kadar peningkatan kadar faedah di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, majoriti pemimpin Persekutuan percaya bahawa kenaikan kadar perlu dilakukan sebelum akhir tahun ini.

Sekarang, peserta pasaran menjangkakan kenaikan kadar pada bulan Disember, walaupun mesyuarat ini menumpukan sepenuhnya kepada isu ini yang akan diadakan pada 01-02 November. Menurut minit, sebab-sebab sama ada memihak kepada kenaikan kadar atau terhadapnya akan diberikan pada Mesyuarat ini; dalam kes kedua, pihak Bank mungkin memerlukan pertambahan dari data positif di pasaran buruh dan inflasi.

Indeks USD WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding bakul 16 matawang lain, telah berkembang sebanyak 0.1% kepada 88.40 pada hari Rabu.

Pada hari Rabu, kebarangkalian kenaikan kadar oleh Fed ialah 70%, mengikut analisis kontrak hadapan kadar faedah dibuat oleh Kumpulan CME.

Semalam, indeks saham Amerika Syarikat hampir tidak bertindak balas terhadap minit FOMC.

Walau bagaimanapun, pada sesi Asia hari ini, indeks AS ketara berkurangan.

Penurunan Indeks juga adalah disebabkan oleh kejatuhan harga minyak selepas mencapai ke puncak baru awal minggu ini oleh kerana maklumat tentang perbincangan berterusan oleh OPEC syarat-syarat untuk mengurangkan pengeluaran minyak dan juga selepas ucapan oleh Presiden Rusia Vladimir Putin di Istanbul.

Indeks S & P500 jatuh sebanyak 1% pada awal sesi Eropah dan kini didagangkan pada tahap sokongan 2119.0 (lihat "Analisis teknikal 13.10.2016").

Semalam beberapa berita AS akan dikeluarkan seperti berikut:

Pada 15:30 (GMT + 3): awal permohonan faedah pengangguran di Amerika Syarikat untuk minggu lepas. Jika indeks melebihi jangkaan ia akan menunjukkan kemerosotan dalam pasaran buruh Amerika Syarikat, yang akan memberi kesan yang negatif kepada USD. Indeks sebelumnya adalah pada tahap yang 249 000 dan ramalan adalah 254 000.

Indeks harga eksport/import AS September juga diketahui hari ini.

Pada 15:30 a ucapan Ketua Bank England, pada 19:15 a ucapan oleh ahli FOMC Patrick Harker. Ucapan Carney dan Harker akan menambahkan ketidakstabilan ke dalam pasaran kewangan.

S & P500: Pelabur-pelabur Amerika lebih suka untuk mengambil keuntungan. Analisis Fundamental 13.10.2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas