Dolar Amerika Syarikat telah menurun sedikit pada sesi Asia pada hari Khamis.

Data makro-ekonomi dikeluarkan awal minggu ini menunjukkan kestabilan ekonomi New Zealand. Data menunjukkan bahawa baki Belanjawan Negeri New Zealand adalah pada tahap 1.8 bilion NZD terhadap NZD 414 juta pada tahun kewangan sebelumnya. Indeks keyakinan pengguna telah meningkat sebanyak 1.1% pada bulan Oktober, mencecah paras tertinggi pertengahan 2015.

Walau bagaimanapun, indeks kepercayaan yang positif dan peningkatan ekonomi didalam Negara, serta lebihan bajet yang tidak boleh menukar keputusan yang RBNZ untuk mengurangkan kadar faedah semasa Mesyuarat pada 9 November. Pasaran menganggarkan bahawa kebarangkalian kadar potongan adalah 85% berbanding 60% seminggu lebih awal.

Jangkaan peningkatan akan pemotongan kadar faedah utama pada bulan November meletakkan tekanan pada Mata Wang Negara.

Awal minggu ini, Bank Pusat negara mengesahkan niat untuk mengurangkan kadar bulan depan, menjadikan ia jelas bahawa keutamaan bank adalah inflasi dan jangkaan inflasi. Lelong produk tenusu, yang diadakan minggu lalu menunjukkan penurunan harga dunia produk tenusu sebanyak 3.0%.

Minggu depan lelongan produk tenusu lain akan diadakan.

New Zealand lain penting data tidak dijangka dalam tempoh dua minggu. Pasangan NZD/USD akan kebanyakannya dipengaruhi oleh US news. Seperti yang kita tahu hari US news adalah yang positif, yang menyokong USD. Oleh itu ianya berkemungkinan bahawa sehingga penghujung Oktober, pasangan NZD/USD akan kekal di bawah tekanan.NZD/USD: Pasangan yang berada di bawah tekanan sehingga akhir Disember.  Analisis fundamental 13/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas