Pengguna indeks harga zon Euro bagi bulan September, yang dikeluarkan hari ini pada 12:00 (GMT + 3) telah naik kepada naik ramalan (+ 0.5% pada asas bulanan dan + 0.8% pada asas tahunan).

Pasangan EUR / USD agak berat untuk bertindak balas kepada data ini. Pasangan EUR / USD telah berkembang sejak pembukaan hari dagangan hari ini, yang mungkin pembetulan selepas penurunan ketara pada Jumaat lepas. (Pasangan EUR / USD kehilangan lebih 210 mata minggu lalu, iaitu kira-kira 21%).

Pasaran kewangan menjangkakan kenaikan kadar di Amerika Syarikat dalam masa terdekat. Indeks WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD terhadap sekumpulan 16 mata wang utama, telah meningkat sebanyak 0.1%, untuk 88.52 dan menghampiri paras tertinggi 7 bulan. data positif kepada jualan runcit AS yang dikeluarkan Jumaat lepas, juga meningkat jangkaan kenaikan kadar dan disokong kenaikan USD.

Jumaat lepas, Ketua Kerajaan Persekutuan AS Janet Yellen berkata di bawah keadaan semasa pemimpin Fed mungkin terpaksa bertindak dengan cepat dan agresif ". Wakil Persekutuan, Encik Dudley berkata kadar itu boleh dinaikkan tidak lama lagi.

Minggu ini, peserta pasaran akan menumpukan perhatian pada mesyuarat ECB pada hari Khamis. Jangkaan pengembangan program QE di Zon Eropah memberikan tekanan kepada Euro. (Aset Program Pembelian boleh ditingkatkan dengan 80 bilion euro sebulan). Pada hari Khamis pada 17:35, ECB Presiden Mario Draghi akan memberikan ucapan, yang boleh menambah ketidaktentuan dalam EUR / USD dan indeks saham global.

EUR / USD: Dalam jangkaan mesyuarat ECB. Analisis fundamental untuk 17/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas