Pada sesi Asia pada hari Selasa NZD telah berkembang di pasaran selepas pengumuman statistik makro-ekonomi yang penting New Zealand, yang menunjukkan bahawa harga pengguna pada Q3 telah meningkat sebanyak 0.2% (berbanding ramalan + 0.0%). Data ini telah menurunkan jangkaan kadar faedah oleh Bank Pusat negara dan disokong mata wang New Zealand.

Sementara itu, dolar Amerika menurun di pasaran. Traders terus mengambil keuntungan dalam posisi selepas pertumbuhan yang ketara dalam USD minggu lalu. The USD indeks WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang utama, telah menurun sebanyak 0.19%, untuk 88,10. US data makro ekonomi yang kukuh pada minggu lepas telah meningkat jangkaan pelabur terhadap kenaikan kadar faedah pada akhir tahun ini.

Hari ini selepas 17:00 (GMT + 3), indeks harga produk tenusu akan dikeluarkan, yang boleh meningkatkan ketidaktentuan dalam NZD itu. Lelongan yang dijalankan dalam dua minggu lepas menunjukkan penurunan harga produk tenusu. Dairy global indeks harga perdagangan bagi produk tenusu telah menurun sebanyak 3.0%. Perhatikan bahawa perkara utama eksport negara adalah serbuk susu. Satu lagi lonjakan penurunan harga produk tenusu akan menambahkan tekanan kepada NZD itu.

Hari ini pada 15:30 GMT + 3 statistik inflasi AS untuk bulan September akan diketahui (harga pengguna indeks). Jika indeks positif, USD akan mengukuhkan lagi dan membeli kedudukan di USD akan berkembang pada menjangkakan kenaikan kadar faedah di Amerika Syarikat pada akhir tahun. Menurut Kumpulan CME, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember adalah kira-kira 69%.

Dalam hal ini, ia adalah diperhatikan komen yang dibuat oleh Naib Pengerusi makan Stanley Fischer semalam. Encik Fischer menyatakan kebimbangan bahawa kadar faedah yang rendah boleh membuat ekonomi Amerika terdedah.NZD / USD: indeks harga pengguna New Zealand telah berkembang. Analisis fundamental untuk 18/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas