Hari ini, Menteri Minyak Arab Saudi berkata, mesyuarat baru-baru ini di Istanbul telah merapatkan jurang di kedudukan negara-negara OPEC dan negara-negara di luar kartel.

Menurut Menteri, pasaran minyak terus meningkat dan penurunan harga minyak tidak lama lagi akan berhenti.

Sebagai tindak balas kepada komen-komen ini, harga spot minyak telah meningkat sehingga 0.5 USD setong. Bersama-sama dengan kenaikan harga minyak harga dolar Australia dan Kanada juga telah berkembang. Minyak dan gas merupakan salah satu sektor yang paling penting dalam ekonomi negara-negara. Minyak adalah sumber penting pendapatan eksport untuk Kanada dan harga minyak berada dalam hubungkait dengan harga dolar Kanada. Dolar Kanada bergantung kepada trend dalam pasaran minyak.

Semalam, American petroleum Institute (API) mengeluarkan laporan mingguan mengenai perubahan kepada stok minyak di Amerika Syarikat. Stok minyak telah menurun sebanyak 3.8 juta tong. Hari ini, harga minyak dan dolar Kanada yang semakin meningkat di dalam berita ini dan pada menjangkakan laporan hari ini daripada Kementerian Tenaga Amerika Syarikat pada saham minyak dan produk petroleum di negara ini pada 17:30 GMT + 3.

Hari ini pada 17:00 keputusan kadar faedah oleh Bank Canada akan diketahui dan juga komen dari pegawai Bank. Pada masa ini, kadar faedah adalah pada tahap 0.5%. Walaupun inflasi di Kanada semakin berkurangan, Bank of Canada percaya bahawa inflasi teras akan mendekati sasaran 2% sahaja pada tahun 2017 apabila kesan negatif penurunan harga tenaga akan dihapuskan.

Bulan lepas Bank Kanada tidak mengubah kadar faedah di negara ini, menyimpan ia pada tahap 0.5%. Walau bagaimanapun, Bank Kanada masih berpegang teguh kepada dasar monetari lebih lembut.

Turun naik dalam pasaran akan meningkat pada masa siaran berita.

USD / CAD: Kadar keputusan faedah oleh bank Kanada. Analisis fundamental untuk 19/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas