Berikutan kenaikan indeks Amerika pada Rabu indeks saham Eropah telah berkembang juga.

Indeks Dow Jones telah meningkat sebanyak 0.2%, S & Р500 sebanyak 0.2%, dan Nasdaq telah meningkat sebanyak hampir 0.1%. Semalam, indeks EuroStoxx50 Eropah telah meningkat sebanyak 0.28% dengan harga penutup 3054,0. Hari ini EuroStoxx50 indeks didagangkan pada paras penutup semalam. Pergerakan dalam indeks dan dalam Euro pasangan / USD menunjukkan aktiviti lembap peniaga lebih awal daripada keputusan kadar faedah oleh ECB, yang akan diketahui hari ini pada 14:45 (GMT + 3).

Semenjak 10 Mac 2016, kadar faedah asas dalam zon Euro masih dapat dikekalkan pada tahap 0.0%; kadar pembiayaan semula bagi bank perdagangan (kadar faedah di mana bank perdagangan boleh meletakkan dana mereka ke atas akaun di ECB) adalah negatif, pada tahap -0.4%. Ia dijangka bahawa kadar akan ditinggalkan di tahap sebelumnya.

Walau bagaimanapun, peserta pasaran menjangkakan bahawa Draghi akan memberi penerangan tentang maklumat, yang baru-baru ini telah diumumkan di media massa bahawa ECB boleh mula mengurangkan program QE di zon Euro.

Jika ECB Presiden Mario Draghi mengesahkan kemungkinan pelonggaran dasar monetari tambahan dan kesinambungan program pelonggaran kuantitatif, pasangan EUR / USD akan turun ke paras terendah 25 Julai pada tahap 1.0955 dan indeks saham Eropah akan menerima dorongan bagi pertumbuhan seterusnya.

Jika Draghi menunjukkan kemungkinan penamatan program rangsangan, saham Eropah akan menurun, manakala pasangan EUR / USD akan naik di atas tahap 1.1045.

Ingat bahawa ECB terus program QE di zon Euro, yang bermaksud bahawa Bank bulanan membeli aset Eropah untuk 80 bilion euro (88 bilion USD). sidang akhbar ECB, di mana Mario Draghi akan memberikan ucapan, akan bermula pada 15:30.

Perhatikan bahawa ia berlaku sebelum itu selepas keputusan kadar faedah oleh ECB dan sidang akhbar itu harga Euro telah berubah sebanyak 3-5% dalam masa yang singkat. Jika Mario Draghi mengesahkan kebarangkalian perubahan kepada program QE, yang adalah disebabkan siap sepenuhnya pada Mac 2017, indeks Eropah, termasuk EuroStoxx50 indeks boleh menukar arah pergerakan.

EuroStoxx50: pelabur pada menjangkakan keputusan kadar faedah oleh ECB. Analisis fundamental untuk 20/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas