USD yang semakin meningkat dalam pasaran. Pelabur bersedia untuk kenaikan kadar di Amerika Syarikat. Menurut CME Group, anggaran pasaran niaga hadapan kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember pada tahap 74% berbanding tahap 69% pada hari Rabu. Indeks WSJ, yang mencerminkan kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang, telah meningkat sebanyak 0.5%, untuk 88,36.

Peningkatan USD ini juga disokong oleh kejatuhan kukuh dalam pasangan EUR / USD, yang merupakan mata wang yang paling cair di pasaran. Ia dikenali bahawa semalam ECB tidak mengubah kadar faedah, dan ECB Presiden Mario Draghi berkata, program pembelian aset tersebut boleh dilanjutkan. Ingat bahawa ECB terus program QE, membeli aset Eropah dalam jumlah 80 bilion euro (88 bilion dolar) setiap bulan.

Pasaran saham AS semakin merosot di tengah-tengah kenaikan USD. Semalam, Nasdaq Komposit jatuh sebanyak 0.09%, S & P 500 dengan 014%, DJIA jatuh sebanyak 0.22%.

Hari ini, penurunan dalam indeks berterusan. Walaupun USD yang semakin meningkat di tengah-tengah kuat US makro data ekonomi dan komen pegawai-pegawai Fed tentang kenaikan kadar.

Rabu malam Gabenor New York Fed William Dudley berkata bahawa Bank Negara boleh menaikkan kadar faedah pada akhir tahun ini. Awal minggu ini, Naib Pengerusi Persekutuan Stanley Fischer membuat kenyataan yang sama.

Basar Persekutuan AS semakin berbeza daripada dasar-dasar utama dunia Bank Pusat, yang juga meningkatkan kenaikan USD.

Sebagai peraturan, peningkatan dalam kadar faedah mempunyai kesan negatif ke atas pasaran saham. Walau bagaimanapun, langkah seperti kenaikan kadar faedah ke atas sendiri tidak akan mencukupi untuk menukar arah aliran kenaikan harga dalam pasaran saham. Ketua Fed Janet Yellen berkata peningkatan beransur-ansur dalam kadar faedah yang menunjukkan keadaan yang positif dalam ekonomi negara. Jadi ia kelihatan bahawa ekonomi Amerika Syarikat adalah cukup kuat, yang menjadikan kenaikan kadar faedah mungkin.

Tidak akan ada berita ekonomi hari ini, jadi kenaikan USD itu mungkin berterusan sehingga akhir hari.

S&P500: ekonomi Amerika Syarikat adalah cukup kuat untuk menghadapi kesan daripada kenaikan kadar di negara ini. Analisis fundamental untuk 21/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas