Selepas turun naik kuat semalam dalam pasaran mata wang yang disebabkan oleh ucapan ketua-ketua bank-bank pusat zon Euro dan UK, USD mula merosot hari ini. Penurunan dalam USD yang telah dicetuskan oleh kenaikan dalam pasangan Pasangan AUD / USD pada sesi Asia, data inflasi Australia positif bagi Q3. Harga pengguna di Australia telah meningkat sebanyak 0.7% berbanding ramalan 0.4%. Indeks inflasi teras adalah pada tahap +0.4, yang bertepatan dengan ramalan.

Data inflasi Australia telah menyebabkan peningkatan dalam kedudukan membeli untuk dolar Australia, kerana kemungkinan kadar faedah dipotong oleh Reserve Bank of Australia pada bulan November telah digugurkan.

Penurunan dalam kadar akan mungkin jika inflasi kekal rendah untuk masa yang lama, keadaan dalam pasaran buruh menjadi lebih teruk dan pasaran perumahan ketara sejuk, kata Gabenor RBA Philip Lowe. minggu lepas.

Kadar faedah semasa di Australia adalah 1.5%. Ia adalah salah satu yang paling tinggi di negara-negara dengan ekonomi maju. Ekonomi Australia adalah salah satu yang paling stabil di dunia, yang meningkatkan membeli kedudukan ke atas aset dan mata wang Australia.

Ramai ahli ekonomi percaya bahawa kadar di negara ini boleh kekal pada paras semasa sebanyak 1.5% sehingga pertengahan 2017, yang akan menyokong dolar Australia.

Bagaimanapun, ambil perhatian bahawa harga minyak mula menurun lagi. Harga minyak mentah Brent menghampiri tahap 50 USD setong selepas kenaikan sebanyak 18% ke tahap 53.70. sektor minyak dan gas merupakan salah satu sektor utama ekonomi Australia, dan penurunan harga minyak memberi tekanan kepada dolar Australia.

Jadi, anda perlu memberi perhatian kepada fakta ini dan mempertimbangkan peluang untuk masuk ke dalam kedudukan menjual pada pasangan AUD / USD terutama sebagai pasangan adalah pada tahap rintangan utama 0.7700. Pasangan itu adalah pada tahap rintangan utama 0.7700, jadi kedudukan pendek adalah lebih baik.

Hari ini, data AS yang penting akan dikeluarkan seperti berikut: di 15:30 - US imbangan perdagangan asing untuk September, di 16:45 - Markit komposit aktiviti perniagaan indeks indeks dan aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan AS untuk bulan Oktober, di 17:00 - data AS pada jualan rumah baru pada bulan September, di 17:30 - laporan Mingguan Jabatan Tenaga Amerika Syarikat pada saham minyak dan produk minyak di kedai-kedai. Ia dijangka bahawa stok minyak akan meningkat sebanyak 2.1 juta tong pada minggu Oktober 15-21, walaupun kilang penapis AS banyak yang ditutup untuk penyelenggaraan bermusim. Jika data seperti itu dijangka, harga minyak akan jatuh lagi, yang akan menjadi faktor negatif bagi mata wang Australia.AUD / USD: AUD telah berkembang disebabkan oleh data inflasi. Australia Analisis fundamental untuk 26/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas