USD menurun kepada data ekonomi AS yang lemah selepas kenaikan yang lebih awal. Ia dikenali pada hari Selasa bahawa indeks keyakinan pengguna AS untuk bulan Oktober, diselaraskan untuk perubahan bermusim telah menurun kepada 98.6 berbanding 103.5 pada bulan September dan ramalan 101.0. Sesetengah pelabur percaya bahawa USD adalah terlebih beli dan mereka mengambil keputusan untuk mengambil keuntungan dalam kedudukan membeli, sebagai USD ini telah berkembang sebanyak 2.5% pada bulan Oktober. Indeks Wall Street Journal, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang, hampir tidak berubah pada tahap 88.57 (dekat dengan paras tertinggi Mac pada tahap 88.90).

Walau bagaimanapun, walaupun kenaikan baru-baru ini pasangan EUR / USD, ia dijangka bahawa USD akan terus mengukuhkan di pasaran apabila pelabur menyedari bahawa kenaikan kadar faedah oleh Rizab Persekutuan AS pada bulan Disember tidak dapat dielakkan.

Menurut Kumpulan CME, kebarangkalian kenaikan kadar adalah 78.3%. Pada pertengahan bulan September kebarangkalian itu dianggarkan pada tahap 50%.

Minggu lepas, ECB meninggalkan kadar faedah tidak berubah pada tahap 0%. kadar deposit bank perdagangan juga kekal tidak berubah pada tahap -0.4%. Pada persidangan akhbar, Gabenor ECB Mario Draghi telah berkata bahawa ECB boleh melanjutkan program pembelian aset, yang akan tamat pada akhir Mac 2017.

Pada hari Selasa, Mario Draghi telah mengesahkan bahawa ECB akan meneruskan dasar monetari lembut tambahan sehingga inflasi mencapai tahap sasaran.

Berdasarkan kenyataan di Draghi ia boleh dianggap bahawa pada mesyuarat itu pada Disember ECB boleh melanjutkan program pembelian aset, yang adalah disebabkan untuk menamatkan pada bulan Mac.

Semalam di Berlin Draghi telah berkata bahawa ECB akan terus berpegang kepada dasar monetari lembut , yang perlu untuk mencapai kadar inflasi sasaran 2%.

Pada hari Rabu pasangan EUR / USD boleh dipengaruhi oleh data AS jualan rumah pada bulan September (pada jam 17:00 GMT + 3), data perdagangan asing bagi September (at 15:30), pasaran indeks komposit aktiviti perniagaan dan indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkhidmatan bagi Oktober (pada 16:45).EUR / USD: Pasangan yang semakin meningkat, disebabkan oleh pengambilan keuntungan pada kedudukan beli USD Analisis fundamental untuk 26/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas