Pada hari Rabu, USD telah berkembang berbanding Yen dan mata wang komoditi berikutan data ekonomi yang kukuh, yang meningkat kebarangkalian dasar yang lebih monetari yang lebih ketat di Amerika Syarikat tahun ini. Menurut data, jualan perumahan di pasaran utama AS telah berkembang pada bulan September. sektor perkhidmatan AS telah berkembang pada kadar yang paling tinggi dalam tempoh 11 bulan pada bulan Oktober. Indeks WSJ, yang menunjukkan kedudukan USD berbanding sekumpulan 16 mata wang, telah meningkat sebanyak 0.1% kepada 88.63.

Peserta pasaran tidak menjangkakan bahawa Rizab Persekutuan AS akan menaikkan kadar pada bulan November. Walau bagaimanapun, adalah likl; ey bahawa langkah ini akan diambil pada bulan Disember. Menurut kumpulan CME, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember kini telah mencapai 74% berbanding 60% pada awal bulan Oktober. Pada hari Isnin, Gabenor Persekutuan St Louis James Bullard mengesahkan kebarangkalian kenaikan kadar faedah pada bulan Disember. Gabenor Persekutuan Chicago Charles Evans berkata bahawa kadar faedah mungkin dinaikkan sebanyak tiga kali sehingga akhir 2017.

Hari ini pada 11:30 (GMT + 3) data awal mengenai KDNK British untuk Q3 akan diketahui.

KDNK adalah petunjuk umum mengenai keadaan ekonomi British. KDNK British tetap menjadi salah satu yang tertinggi di dunia pada setiap tahun. Ia dijangka bahawa KDNK British akan berkembang sebanyak 2.1% pada asas tahunan. Sektor utama ekonomi British adalah sektor perkhidmatan (75% daripada KDNK), akaun perkhidmatan kewangan untuk 27.7% daripada KDNK British.

UK merupakan salah satu pusat kewangan dunia, mengendalikan 10% daripada eksport dunia perkhidmatan kewangan (perbankan, insurans, broker, Penasihat, perisian). data KDNK mempengaruhi keputusan dasar kewangan Bank of England. Sekiranya data yang lemah pada KDNK Bank boleh lebih rendah kadar faedah di negara ini, yang akan meletakkan tekanan ke atas Pound. Faktor-faktor utama, yang boleh memaksa Bank England untuk mengurangkan kadar adalah pertumbuhan KDNK perlahan, penurunan dalam pasaran buruh dan kadar inflasi yang rendah. data positif beberapa minggu lalu menunjukkan bahawa ekonomi UK telah tinggal bertahan referendum, dan kebimbangan mengenai Brexit telah dibesar-besarkan.GBP / USD: KDNK British untuk Q3. Analisis fundamental untuk 27/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas