Defisit perdagangan asing di New Zealand telah meningkat kepada 1.436.000 NZD dalam terhadap ramalan 1.15 juta NZD dan -1.243.000 NZD pada bulan Ogos. Mengenai defisit perdagangan asing setiap tahun berjumlah 3.4 bilion NZD terhadap 3.1 bilion NZD pada bulan Ogos. Walau bagaimanapun, peserta pasaran tidak memberi respons kepada peningkatan dalam defisit perdagangan asing, yang sebahagian besarnya disebabkan oleh peningkatan import barang tertentu ke negara ini. Pada akhir sesi Asia NZD adalah pada tahap 0.7155.

Kadar tertinggi defisit perdagangan asing di New Zealand dicatatkan pada Februari 2016 pada tahap 7.3 bilion NZD. Ia adalah jelas bahawa kecenderungan pengurangan dalam defisit perdagangan asing berterusan, yang merupakan faktor positif bagi NZD itu. NZD disokong oleh peningkatan dalam perdagangan asing pada latar belakang penurunan dalam bekalan produk tenusu di dunia dan kenaikan hampir tidak dapat dielakkan dalam harga produk tenusu, perkara utama eksport di New Zealand.

Kadar faedah di New Zealand kekal agak tinggi, walaupun ia mungkin bahawa kadar akan diturunkan. Kadar faedah semasa di New Zealand adalah pada tahap 2%, yang merupakan salah satu tahap yang tertinggi di dunia di kalangan negara-negara dengan ekonomi maju.

Fakta ini menarik pelabur yang membuat keuntungan dengan menjalankan kedudukan membeli pada NZD, dan pedagang yang menggunakan "menjalankan perdagangan" Strategi apabila mata wang yang lebih mahal dibeli dengan mengorbankan mata wang yang lebih murah.

Walaupun ia mungkin bahawa Rizab Bank of New Zealand sekali lagi akan mengurangkan kadar faedah pada bulan November pada mesyuarat yang dijadualkan pada 9 November dan mungkin dalam tempoh enam bulan pertama 2017, dolar New Zealand mengekalkan kedudukannya dalam pasaran pertukaran asing dan pasangan NZD / USD kekal dalam aliran meningkat.

Hari ini berita US akan dikenali seperti berikut: di 12:30 - beberapa permintaan awal untuk faedah pengangguran dari Jabatan Buruh Amerika Syarikat. Sebulan yang lalu jumlah permintaan adalah 260 000 dan bilangan pesanan barangan tahan lama pada bulan September. Penunjuk ini menunjukkan jumlah pesanan yang diterima oleh pengeluar barang-barang tahan lama, yang memerlukan pelaburan yang besar. ramalan adalah + 0.1%. Pada 14:00 - indeks jualan rumah pada bulan September.NZD / USD: defisit perdagangan asing telah meningkat. Analisis fundamental untuk 27/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas