Penunjuk utama KOF bagi Indeks Swiss telah meningkat sebanyak 3.1 mata, sehingga 104.7 pada Oktober terhadap ramalan 101.3 dan 101.8 pada bulan September, yang merupakan tahap tertinggi sejak Januari 2014.

penunjuk KOF menunjukkan aktiviti ekonomi di masa depan, meramalkan kestabilan ekonomi di Switzerland. Kenaikan indeks mempunyai kesan positif ke atas franc.

Pasangan USD / CHF tidak bertindak balas pada indeks positif dan terus berdagang dalam julat yang sempit pada tahap 0.9930. Ia dijangka bahawa data hari ini pada KDNK Amerika untuk Q3 pada 15:30 GMT + akan mempunyai impak yang lebih besar pada pasangan dan USD. Unjuran bagi KDNK AS adalah kenaikan sebanyak 2.5% pada asas tahunan terhadap + 1.4% pada Q2. Jika ramalan itu membuktikan sebagai betul, kebarangkalian kenaikan kadar di Amerika Syarikat akan meningkat.

Menurut Kumpulan CME, kebarangkalian mengetatkan dasar monetari pada bulan Disember adalah pada tahap 78.5% berbanding 60% pada awal bulan ini. Kenaikan kadar pada bulan November tidak dijangka. Mesyuarat dua hari Fed dijadualkan pada bulan November 1-2. Ia tidak mungkin bahawa Fed akan mengambil apa-apa langkah-langkah menjelang pilihan raya presiden di Amerika Syarikat pada 8 November.

Pada bulan September Bank Negara Swiss mengekalkan kadar deposit pada tahap -0.75%.

3 bulan LIBOR Kadar juga kekal tidak berubah (-0,25% kepada -1,25%).

Komen-komen SNB berkata kadar negatif faedah dan kebarangkalian campur tangan dalam pasaran mata wang oleh Bank adalah bertujuan untuk mengurangkan tekanan ke atas franc Switzerland. SNB tradisional berkata terus terang adalah terlebih beli. SNB tidak pernah mengumumkan mengenai campur tangan, dan hakikat ini menghalang kenaikan berlebihan dalam franc.

Pergerakan selanjutnya dalam pasangan akan bergantung kepada keputusan dan komen dari Persekutuan AS.USD / CHF: Swiss penunjuk KOF telah berkembang pada bulan Oktober. Analisis fundamental untuk 28/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas