Selasa akan menjadi hari yang sangat tidak menentu untuk AUD, seperti yang banyak statistik penting akan dikeluarkan pada hari ini: pada jam 04:00 dan 04:45 (GMT + 3) makro-ekonomi data Cina termasuk indeks aktiviti perniagaan dalam sektor perkilangan dan sektor perkhidmatan pada bulan Oktober); di 6:00 - kadar faedah keputusan oleh Bank Jepun dan sidang akhbar. Ekonomi China, Jepun dan Australia adalah berkait rapat. China dan Jepun adalah pengimport terbesar komoditi Australia, seperti bijih besi dan gas asli cecair dan Pada masa yang sama produk berteknologi tinggi yang diimport ke Australia dari negara-negara ini. data makro ekonomi China dan keputusan kadar faedah oleh Bank of Japan juga akan mempunyai pengaruh yang kuat ke atas harga mata wang Australia.

Pada 06:30 - kadar faedah keputusan oleh RBA akan menjadi diketahui. Pada masa ini kadar adalah pada tahap 1.5%. Ia dijangka bahawa kadar akan ditinggalkan di tahap yang sama. Dalam komen selepas mesyuarat itu RBA mungkin menunjukkan prospek masa depan untuk dasar monetari. Jika RBA menunjukkan sikap agresif, ia akan meningkatkan kebarangkalian kenaikan kadar pada mesyuarat akan datang, yang merupakan faktor positif untuk AUD.

Pada 17:00 - US data makro-ekonomi yang penting.

Tidak kira apa keputusan yang akan diambil oleh RBA, turun naik Selasa dalam pasangan AUD / USD akan menjadi tinggi. Nota, bagaimanapun bahawa dolar Australia tetap menjadi salah satu mata wang yang paling popular dan stabil di dunia. kadar faedah semasa di Australia adalah 1.5% dan yang merupakan salah satu tahap yang tertinggi di dunia di kalangan negara-negara dengan ekonomi maju. Ekonomi Australia adalah salah satu yang paling stabil di dunia, yang mengekalkan tahap tinggi pembelian mata wang Australia dan aset.

Ramai ahli ekonomi percaya bahawa kadar di negara ini akan kekal pada paras semasa sebanyak 1.5% sehingga pertengahan 2017. Fakta ini juga menyokong dolar Australia.AUD / USD: Kadar keputusan Faedah oleh RBA. Analisis fundamental untuk 31/10/2016
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas