Di tengah-tengah pergolakan tinggi pasaran mata wang hari ini, harga minyak mentah telah meningkat sebanyak 3.7% atau 1.8 USD setong terhadap penurunan semalam.

Pada Isnin Jabatan Tenaga melaporkan bahawa purata pengeluaran harian minyak di Amerika Syarikat pada bulan Ogos berjumlah 8.7 juta tong, iaitu sebanyak 0.6% lebih tinggi daripada pada bulan Julai dan lebih tinggi bahawa anggaran mingguan, yang dikeluarkan setiap hari Rabu. Menurut data tenaga bulanan, yang dianggap sangat tepat, penurunan dalam pengeluaran minyak di Amerika Syarikat telah kurang daripada yang dijangkakan. penurunan semalam harga minyak adalah penurunan intraday yang paling penting pada bulan Oktober.

Hari ini pada 23:30 (GMT + 3) Institut Petroleum Amerika (API) akan mengeluarkan laporan mengenai perubahan kepada rizab minyak di Amerika Syarikat untuk minggu lepas. Esok pada 17:30 Jabatan Tenaga Amerika Syarikat akan mengeluarkan laporan mingguan pada saham minyak dan produk minyak di kedai-kedai di Amerika Syarikat.

Pada awal harga spot sesi dagangan Eropah minyak mentah Brent adalah pada tahap 49.00 setong. Harga adalah di bawah paras psikologi penting daripada 50.00 USD setong.

Stok minyak komersial di Amerika Syarikat melebihi tahap 468 juta tong, iaitu sebanyak 5.4% lebih tinggi daripada paras pada tahun yang lalu dan 31.5% lebih tinggi daripada nilai purata pada hari yang sama dalam tempoh lima tahun yang lalu.

Ramai peserta pasaran yang ragu-ragu mengenai perjanjian untuk mengurangkan pengeluaran minyak oleh negara-negara OPEC. Cadangan ini akan dibincangkan dalam mesyuarat itu pada 30 November Ada kemungkinan bahawa perjanjian muktamad akan ditandatangani. Tetapi, jika perjanjian itu ditandatangani, tidak ada jaminan bahawa negara-negara OPEC akan memenuhi tanggungjawab mereka.Brent: penurunan dalam harga. Analisis fundamental untuk 2016/01/11
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas