Penemuan yang tidak dijangka bahawa calon bagi Amerika Syarikat presiden Hillary Clinton menggunakan alamat e-mel peribadi untuk komunikasi rasmi telah mewujudkan ketidakseimbangan dalam pasaran kewangan dan kedudukan USD yang terjejas. Pada masa yang sama permintaan bagi aset selamat seperti emas, yen, franc telah meningkat.

keputusan terbaru satu tinjauan pendapat umum di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa 44.5% daripada orang yang bersedia untuk mengundi bagi Hillary Clinton dan 45.2% daripada pengundi adalah untuk Donald Trump.

Ia adalah sukar untuk meramalkan keputusan pengundian di Amerika Syarikat dan pelabur memilih aset selamat.

Jika keputusan pilihan raya meningkatkan ketidakseimbangan dalam pasaran, Persekutuan AS mungkin menahan diri daripada kenaikan kadar faedah pada bulan Disember. Dalam kes ini USD akan melemahkan di pasaran.

Emas tidak boleh bersaing dengan aset agak selamat, jika kos pinjaman semakin meningkat, kerana ia tidak membawa faedah. Jika kadar kekal rendah, permintaan untuk emas semakin tumbuh.

Pada hari Selasa, data ekonomi A.S. positif dikeluarkan, yang menunjukkan bahawa indeks ISM aktiviti perniagaan dalam sektor pembuatan adalah 51.9 berbanding ramalan 51.7 pada bulan Oktober. Markit indeks aktiviti perniagaan telah mencapai paras tertinggi tahunan sebanyak 53.4 pada bulan Oktober.

Walau bagaimanapun, data AS yang kukuh tidak menyokong USD. Perhatian pelabur beralih kepada pilihan raya presiden Amerika Syarikat, yang akan diadakan pada 8 November.

dasar ekonomi masa depan di Amerika Syarikat, posisi USD dan keadaan di pasaran saham AS sebahagian besarnya akan bergantung kepada keputusan pilihan raya ini.

perhatian peniaga hari ini akan memberi tumpuan kepada keputusan kadar faedah oleh Rizab Persekutuan AS, yang akan disiarkan pada jam 21:00 (GMT + 3). Ia tidak mungkin bahawa kadar akan dibangkitkan pada hari ini, kerana ia adalah jelas bahawa Fed akan mengelakkan diri daripada sebarang tindakan sebelum pilihan raya presiden.

Walau bagaimanapun, peserta pasaran akan memantau retorik pemimpin Fed untuk memahami rancangan masa depan Bank Negara US menerima beberapa isyarat mengenai dasar monetari yang lebih ketat pada masa akan datang.

Hari ini pada 15:15 - kadar pengangguran AS dalam sektor swasta bagi Oktober akan menjadi terkenal (laporan ADP.) Biasanya, tarikh ini mempunyai kesan yang kuat ke atas pasaran dan harga USD; Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai hubungan langsung dengan Gaji Bukan Ladang. Ia dijangka bahawa kadar pengangguran akan berada pada tahap 165 000, sebulan yang lalu ia adalah pada tahap 154 000.XAU / USD: Permintaan untuk emas telah meningkat. Analisis fundamental untuk 2016/02/11
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas