Berikutan pertumbuhan pesat semalam dalam AUD yang disebabkan oleh keputusan RBA meninggalkan kadar faedah tidak berubah, dolar Australia telah kehilangan separuh daripada posisi berbanding USD pada awal sesi Eropah pada Rabu.

Seperti yang dijangka, semalam, RBA meninggalkan kadar faedah di Australia tidak berubah pada tahap 1.5%. Dalam komen susulan RBA berkata memandangkan maklumat yang ada dan selepas keputusan mengenai dasar monetari mengurangkan mesyuarat pada bulan Mei dan Ogos, Lembaga Bank memutuskan untuk meneruskan dasar sedia ada, yang akan memberi manfaat kepada pertumbuhan ekonomi dan pencapaian sasaran tahap inflasi. Biasanya, kenaikan harga komoditi yang mencetuskan kenaikan AUD.

Menurut data RBA indeks semalam pada harga bahan mentah, yang merupakan penunjuk utama perubahan kepada harga eksport, telah meningkat sebanyak 16% pada asas tahunan pada bulan Oktober. Perubahan kepada harga eksport mempunyai kesan yang kuat ke atas KDNK Australia dan harga AUD, yang merupakan mata wang komoditi. Ekonomi Australia adalah berorientasikan eksport, dan komoditi seperti gas asli cecair, arang batu, bijih besi, adalah perkara-perkara utama eksport di Australia.

Walau bagaimanapun, hari ini pasangan AUD / USD menurun disebabkan oleh data yang menunjukkan bahawa permit pembinaan di Australia jatuh di bawah jangkaan pada bulan September, (-8.7% berbanding ramalan -3.0% dan -1.8% pada bulan Ogos).

Ia seolah-olah bahawa pembinaan perumahan ledakan di Australia telah berlalu kemuncaknya. Penurunan dalam pembinaan secara tidak langsung mungkin menunjukkan penurunan harga perumahan. Dalam kes ini, RBA boleh meneruskan dasar kadar faedah dipotong di negara ini. Kita tidak boleh sama sekali tidak termasuk kemungkinan penurunan kadar oleh Reserve Bank Australia, walaupun, ramai pakar ekonomi menjangkakan bahawa ia hanya boleh berlaku selepas pertengahan 2017.

Berita hari ini akan termasuk data AS: pada 15:15 (GMT + 3) ADP kadar pekerjaan pada bulan Oktober. Data ini mempunyai kesan yang kuat ke atas pasaran dan harga USD; Walau bagaimanapun, ia mempunyai hubungan langsung dengan Gaji Bukan Ladang. Sebulan yang lalu kadar adalah pada tahap 154 000 pekerja di sektor swasta di Amerika Syarikat. ramalan adalah 165,000.

Perhatian peserta pasaran hari ini akan tertarik dengan keputusan kadar faedah Persekutuan (21:00). Ia tidak dijangka bahawa Bank Pusat akan menaikkan kadar faedah sebelum pilihan raya presiden. Walau bagaimanapun, peserta pasaran akan memantau retorik pemimpin Persekutuan untuk memahami rancangan masa depan Bank Pusat dan untuk mengambil isyarat mengenai langkah mengetatkan dasar masa depan.AUD / USD: AUD menurun di pasaran. Analisis fundamental untuk 2016/02/11
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas