Kes yang tidak dijangka bahawa calon bagi Amerika Syarikat presiden Hillary Clinton menggunakan alamat e-mel peribadi untuk komunikasi rasmi telah meningkat penyokong calon lain Donald Trump. USD dan indeks saham Amerika telah digugurkan di berita ini. indeks utama dunia menurut ketetapan yang indeks Amerika. Permintaan untuk emas dan lain-lain aset selamat seperti Yen dan Franc, telah berkembang. Spot-harga emas telah melebihi $ 1300.00 per auns pada ketidakpastian mengenai keputusan pengundian presiden di Amerika Syarikat.

Semalam Persekutuan AS mengekalkan kadar faedah jangka pendek tidak berubah dan memberikan tanda-tanda baru yang mengetatkan dasar monetari pada Disember mungkin berlaku. kenyataan Fed rasmi menyatakan bahawa walaupun inflasi di negara ini semakin meningkat dan ekonomi bertambah baik Fed memutuskan untuk menunggu tanda-tanda tambahan peningkatan dalam ekonomi Amerika.

Keputusan persekutuan untuk mengekalkan kadar tidak berubah seminggu sebelum pilihan raya presiden pada 8 November dijangka oleh pelabur. Menurut kumpulan CME, kebarangkalian kenaikan kadar pada bulan Disember kini pada tahap 72%.

kebarangkalian yang tinggi kenaikan kadar di Amerika Syarikat pada bulan Disember akan menambah tekanan ke atas pasaran saham AS.

The FTSE100 indeks bursa saham London, yang telah semakin berkembang selepas referendum Brexit pada bulan Jun, pada wilayah negatif pada awal bulan ini. Indeks FTSE100 telah menurun sebanyak 2.0% dan didagangkan pada tahap 6830,00. Menurut data yang dikeluarkan minggu lalu, KDNK British telah berkembang sebanyak 0.5% pada Q3 melebihi ramalan + 0.3%. Mengenai KDNK setiap tahun telah meningkat sebanyak 2.3% berbanding ramalan 2.1%. Oleh itu, ekonomi British menyimpan momentum dan kadar pertumbuhan dalam Q3 adalah bersamaan dengan pendahulu 4/4 sebelumnya. KDNK negara kini adalah pada tahap 8.2% iaitu lebih tinggi daripada puncak dalam KDNK dicatatkan sebelum krisis kewangan global.

Walau bagaimanapun, menurut ramai pakar ekonomi, data ekonomi yang positif akan mempunyai kesan terhad pada pound berikutan ketidaktentuan politik yang disebabkan oleh Brexit dan pertumbuhan ekonomi di Q3 sebahagian besarnya disebabkan oleh aktiviti dalam sektor perkhidmatan, manakala pertanian, perkilangan dan pembinaan telah menurun.

Dalam hasil daripada proses negatif yang dikaitkan dengan Brexit, kadar inflasi di UK boleh meningkat dengan ketara dan lebih cepat daripada yang dijangkakan oleh Bank of England. Ekonomi British tinggal bertahan selepas Brexit; Walau bagaimanapun, ia mungkin bahawa pertumbuhan ekonomi di UK akan melambatkan berbanding 6 bulan pertama tahun ini.

Hari ini berita British penting akan dikeluarkan seperti berikut: pada 15:00 (GMT + 3) keputusan kadar faedah oleh Bank of England. Ia mungkin bahawa kadar akan kekal pada paras semasa 0.25%.

laporan Dasar monetari dengan keputusan pengundian kadar dan isu-isu lain dan komen Bank mengenai keadaan ekonomi; Minit mesyuarat Jawatankuasa Dasar Monetari Bank of England dengan keputusan pengundian kadar.

Risiko utama yang disebabkan oleh Brexit adalah kemungkinan perlahan dalam pertumbuhan ekonomi dan defisit yang besar daripada baki bayaran semasa. Walau bagaimanapun, KDNK positif, yang melebihi jangkaan, telah mengurangkan kemungkinan pelonggaran dasar monetari oleh Bank di England. Dalam penambahbaikan dalam ekonomi British dan pertumbuhan ekonomi yang mantap selepas Brexit membuat ia sukar untuk meramalkan tindakan masa depan Bank England, yang memberikan banyak peluang dalam perdagangan Pound sebelum pengumuman keputusan Bank dan sidang akhbar. Satu ucapan oleh Mark Carney, ketua Bank England dijadualkan pada 15:30. Peserta pasaran menjangkakan bahawa dia akan memberikan penjelasan mengenai dasar selanjutnya. Turun naik semasa ucapan beliau biasanya mendadak naik dalam paun dan indeks FTSE100of bursa saham London.

FTSE100: indeks menurun pada awal bulan. Analisis fundamental untuk 2016/11/03
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas