Semalam, Bank England telah meninggalkan kadar faedah tidak berubah. Bank juga telah menolak dari rancangan pemotongan kadar faedah itu tahun ini. Kini ia seolah-olah bahawa kedua-duanya, kebangkitan dan kejatuhan dalam kadar yang mungkin.

Bank England menaikkan unjuran pertumbuhan KDNK bagi tahun depan, menurunkan ramalan bagi 2018. Menurut Bank England, inflasi mungkin meningkat kepada 2.7% pada tahun 2017 dan 2018, iaitu lebih tinggi daripada yang dijangkakan sebelum ini. Ianya seolah-olah bahawa Bank England sedang mempertimbangkan kejatuhan Pound dalam masa yang sementara; Oleh itu, pulangan terlalu pesat inflasi ke tahap sasaran itu boleh memberi kesan negatif ke atas ekonomi negara.

Mata wang British telah berkembang semalam selepas keputusan Mahkamah Tinggi di London yang kerajaan boleh memulakan rundingan mengenai pengeluaran dari EU hanya dengan kelulusan Parlimen. Pasangan GBP / USD telah meningkat sehingga ke tahap 1.2495. Jika pasangan itu memecah melalui tahap 1.2500, pergerakan menaik boleh terus sebagai pembetulan yang mendalam selepas penurunan yang disebabkan oleh Brexit pada bulan Jun.

Menurut data yang dikeluarkan minggu lalu, KDNK British telah berkembang sebanyak 0.5% pada S3 berbanding ramalan + 0.3%. dan 2.3% pada setiap tahun terhadap ramalan 2.1%. Oleh itu, ekonomi British telah mendapat momentum ke atas, dan pertumbuhan dalam Q3 adalah bersamaan dengan pertumbuhan purata sejak empat suku yang lepas. Sekarang, KDNK negara sebanyak 8.2% lebih tinggi daripada paras tertinggi yang dicatatkan sebelum krisis kewangan global.

Hari ini, peserta pasaran sedang menunggu untuk data pada pasaran buruh AS. Pada 15:30 gaji bukan ladang akan dikeluarkan. Ia dijangka bahawa bilangan pekerjaan baru di luar sektor pertanian akan meningkat sebanyak 175 Kadar 000. Pengangguran boleh jatuh sebanyak 0.1% kepada 4.9%.

Dalam hal data positif USD akan mengukuhkan dalam pasaran dan peluang daripada kenaikan kadar faedah pada bulan Disember akan meningkat. Sekiranya data yang lemah USD ketara akan jatuh di pasaran terutama di tengah-tengah ketidaktentuan mengenai keputusan pilihan raya presiden di Amerika Syarikat, yang akan berlangsung pada 8 November.

GBP/USD
Bahan-bahan yang disiarkan di Laman ini disediakan oleh LiteForex untuk tujuan maklumat sahaja dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan atau nasihat untuk tujuan arahan 2004/39/EEC. Di samping itu, bahan-bahan ini telah disediakan mengikut keperluan undang-undang yang direka untuk menggalakkan kebebasan kajian pelaburan dan tidak tertakluk kepada apa-apa larangan terhadap pengedaran tambahan pelaburan penyelidikan.Ikuti kami di rangkaian sosial!
Live Chat
Tinggalkan maklum balas